Χανιά | Τι απαντά το δημόσιο ΙΕΚ στις καταγγελίες εκπαιδευτών στο zarpanews.gr

χανιά-τι-απαντά-το-δημόσιο-ιεκ-στις-κα-256448

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημόσιου ΙΕΚ στο δημοσίευμα του zarpanews.gr (ΕΔΩ) με τις καταγγελίες εκπαιδευτών για το πρόγραμμα.

Από τη διεύθυνση του ΙΕΚ, λάβαμε την παρακάτω απάντηση στα όσα μας καταγγέλθηκαν, η οποία εξηγεί πως η κατάρτιση του προγράμματος χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση και το αίτημα να δηλώσουν ότι το αποδέχονται πλήρως, δεν ήταν σε καμία περίπτωση «εκβιασμός» αλλά ένας τρόπος για να επισπεύσει η διεύθυνση την έναρξη του εξαμήνου.

Απάντηση ΔΙΕΚ σε zarpanews.gr

«Σχετικά με το δημοσίευμα με τίτλο «Αγανακτισμένοι με τη διεύθυνση εκπαιδευτές στο Δημόσιο ΙΕΚ» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας την 10-11-2015, το οποίο θεωρούμε ότι, ως Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Χανίων μας θίγει, και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, επιτρέψτε μας, να αναφέρουμε τα εξής:

Κατόπιν λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτών, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Χανίων, ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και κλήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι εκπαιδευτές (είτε τελικώς προσληφθούν, είτε όχι), που είχαν υποβάλει αίτηση, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συγκεκριμένα μαθήματα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αποδέχονται πλήρως τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής καθενός από αυτά.

Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε τη φετινή χρονιά κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διεύθυνσης του ΔΙΕΚ Χανίων, όχι μόνο λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έναρξης του επερχόμενου εξαμήνου για όλα τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι 300 ώρες κατάρτισης ανά τμήμα, οι οποίες οφείλουν να γίνουν υποχρεωτικώς εντός του εξαμήνου, θα πραγματοποιηθούν όχι εντός 15 εβδομάδων, όπως ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας των ΔΙΕΚ, αλλά πιθανότατα σε λιγότερες από 11, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Να επισημάνουμε επίσης, ότι και άλλα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας έχουν προχωρήσει σε ανάρτηση ενδεικτικού ωρολόγιου προγράμματος στην ιστοσελίδα τους.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση περί «εκβιασμού», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, ούτε περί αποτροπής δήλωσης μαθημάτων, ούτε περί επιλογής της Διεύθυνσης να προσλάβει όποιον τη «βολεύει», όπως διατυπώνεται στο επίμαχο δημοσίευμα, αλλά για μια πρώτη προσπάθεια ανίχνευσης των επιθυμιών και της διαθεσιμότητας των υποψήφιων εκπαιδευτών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα, άμεσα, μόλις δοθεί η σχετική εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ανάρτησης των πινάκων κατάταξης(σειρά μοριοδότησης) από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, οι οποίοι ούτε έχουν καταρτιστεί, ούτε έχουν δημοσιευτεί ακόμη(αναμένονται από τη Δευτέρα, 16-11-15), ακολουθούν οι προσλήψεις εκπαιδευτών,  αυστηρώς βάσει της σειράς μοριοδότησης του κάθε εκπαιδευτή στον πίνακα κατάταξης της ειδικότητάς του. Κατόπιν, ακολουθούν οι αναθέσεις των μαθημάτων και η συνεννόηση με τους προσληφθέντες εκπαιδευτές, σχετικά με αλλαγές που μπορούν να γίνουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, στο μέτρο του εφικτού και δεδομένου των περιορισμών που υπάρχουν, οι οποίοι είναι φέτος αυξημένοι, λόγω σύμπτυξης της διάρκειας του εξαμήνου.

Η Διεύθυνση, ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω όσους υποψήφιους εκπαιδευτές κατέθεσαν το φάκελο δικαιολογητικών τους στο ΔΙΕΚ Χανίων, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν δηλώσει ήδη, και εξακολουθούν να δηλώνουν ηλεκτρονικά, τα μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν σε περίπτωση πρόσληψής τους, ενώ διαμαρτυρίες επί της διαδικασίας δεν υπήρξαν. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το επίμαχο δημοσίευμα, ότι κάποιος υποψήφιος εκπαιδευτής δεν πρόκειται να προσληφθεί, εάν δεν προσαρμοστεί στο αναρτημένο πρόγραμμα, θεωρούμε ότι είναι «αυθαίρετο», καθότι ο παράγοντας που καθορίζει τις προσλήψεις, είναι αποκλειστικά, η σειρά μοριοδότησης του κάθε υποψήφιου εκπαιδευτή στον πίνακα κατάταξης της ειδικότητάς του.

Επιτρέψτε μας, επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι το ωράριο των μαθημάτων είναι απογευματινό, 15:30-20:30, οπότε δεν επικαλύπτεται – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – με την ενδεχόμενη πρωινή εργασία των υποψήφιων εκπαιδευτών στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, ενώ πλήθος υποψήφιων εκπαιδευτών είναι άνεργοι.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Χανίων, ακολουθούσε και συνεχίζει να ακολουθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτών, ενώ ταυτόχρονα, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσει τα διαρκώς αυξανόμενα εμπόδια και να διασφαλίσει την ποιότητα της παρεχόμενης κατάρτισης και για το επερχόμενο εξάμηνο, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μηνός Νοεμβρίου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή/και ενημέρωση, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Δημόσιων ΙΕΚ».

zarpaenews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook