Χανιά | Τι απαντά ο ΝΟΧ στο δημοσίευμα του zarpanews.gr για το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας

χανιά-τι-απαντά-ο-νοχ-στο-δημοσίευμα-τ-495384

Απάντηση στο δημοσίευμα του zarpanews.gr με τίτλο «Παρακμή και εγκατάλειψη στο κολυμβητήριο των πρωταθλητών», απέστειλε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Ο σύλλογος εξηγεί πως κάνει το καλύτερο δυνατόν για να μπορούν οι αθλητές να προπονούνται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αναγνωρίζει την ανάγκη για συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και διαμηνύει πως η σχέσεις σωματείου – γενικής γραμματείας αθλητισμού είναι «σε πολύ καλό επίπεδο» αναγνωρίζοντας της προσπάθειες της διοίκησης του ΕΑΚ για συντήρηση της δομής.

Αναλυτικά η απάντηση:

1. Οι ανησυχίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κολυμβητήριο Χανίων είναι εύλογες και κατανοητές. Πάνω απ’ όλα αυτή η αθλητική εγκατάσταση που πολύ επιτυχημένα ο δημοσιογράφος σας χαρακτηρίζει στον τίτλο του κειμένου ως «κολυμβητήριο των πρωταθλητών» είμαστε όπως θα γνωρίζετε οι πρώτοι τους οποίους “βασανίζει” αυτή η ανάγκη, οι πρωταθλητές μας -αλλά και το σύνολο των αθλητών των Τμημάτων μας- να μπορεί να προπονείται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Είναι στην κυριολεξία αμέτρητες όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση, οι συνθήκες στο Κολυμβητήριο να μπορούν να γίνουν καλύτερες.

Σημειώνουμε ότι ειδικότερα φέτος αγοράστηκε με χρήματα που δαπάνησε ή επένδυσε ο Ναυτικός Ομιλος ειδική “κουβέρτα” προκειμένου να καλύπτει τα νερά της 50άρας πισίνας, εξοικονομώντας χρήματα. Αντίστοιχα πέρσι είχε γίνει η ίδια ακριβώς προσπάθεια από τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, οπότε και αγοράστηκαν ανάλογες “κουβέρτες” για τις πισίνες των 12,5 και 25 μέτρων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανάγκες για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ξεπερνούν τις ανάγκες για πετρέλαιο και αφορούν μια γενικότερη βελτίωση που πρέπει να παρουσιάζει η εγκατάσταση μετά από τόσα χρόνια ζωής.

Αυτό είναι ένα θέμα που ως Σύλλογος μας “καίει”, παρόλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι εποχές είναι πολύ δύσκολες -δυστυχώς- για να επιχειρηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή μία πλήρης ανακαίνιση των χώρων, αν και από την πλευρά μας θα προσπαθούμε πάντοτε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

2. Όσον αφορά τη σημείωση στο σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρει μεταξύ άλλων για «χρόνια αντιπαράθεση μεταξύ της υπεύθυνης Αρχής, της γενικής γραμματείας αθλητισμού και του Ναυταθλητικού Ομίλου Χανίων του σωματείου που εκμεταλλεύεται τη δομή», θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι σχέσεις μας με την ΓΓΑ είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Για τη ΓΓΑ, έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελεί την “ομπρέλα” προστασίας για το Ναυτικό Ομιλο, όπως άλλωστε επιτάσσει ο ρόλος της Γραμματείας, να είναι η “μητέρα” όλων των Σωματείων της χώρας, κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες που υπάρχουν στο Κολυμβητήριο. Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει πρόβλημα και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.

Θέλουμε να είσαστε σίγουροι ότι ο Ναυτικός Ομιλος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, το ΕΑΚ και τη ΓΓΑ, προσπαθεί για το καλύτερο. Σίγουρα η εγκατάσταση παρουσιάζει ελλείψεις ή φθορές, τις οποίες δημιουργεί η αδιαφορία των υπευθύνων τα προηγούμενα πολλά χρόνια και φυσικά ο χρόνος, από την άλλη πρέπει να σημειώσουμε ότι Κολυμβητήριο δεν είναι μόνο αυτό που “φαίνεται”, αλλά και οι υποδομές στα μηχανοστάσια όπου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη Διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων για τη συντήρηση και αποκατάστασή τους.

Σίγουρα, το μεγάλο ζήτημα θα μπορούσε να είναι μια συνολική ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης που θα έλυνε τα περισσότερα προβλήματα.

Κλείνοντας, διατηρούμε την ελπίδα ότι συν το χρόνω θα γίνουν όλα αυτά που χρειάζονται για ν’ αποκτήσει το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας την εικόνα που του αρμόζει και η οποία θα είναι ανάλογη των πρωταθλητών που δημιουργεί επί σειρά ετών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook