Χανιά | Τι αλλάζει στην υγειονομική νομοθεσία

χανιά-τι-αλλάζει-στην-υγειονομική-νομ-120388

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Την αυστηρή επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου με εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη τη χώρα, ζήτησε από τις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες, το Υπουργείο Υγείας, το οποίο μάλιστα περιμένει στο εξής τις σχετικές….εβδομαδιαίες αναφορές.

Η οργάνωση των ελέγχων και ο συντονισμός για την άμεση (επαν)έναρξη των ελέγχων, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης των συναρμόδιων υπηρεσιών, σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

«Εντολή του υπουργείου είναι, να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, τακτικούς και έκτακτους και να επιβάλουμε πρόστιμα στους παραβάτες», τόνισε ο  διευθυντής Δημόσιας Υγείας της  Π.Ε. Χανίων, κ. Δημ. Νικολακάκης, αναφερόμενος στο τι προβλέπει η νομοθεσία.

Πρόστιμα και ποινές

«Τα πρόστιμα στους καπνίζοντες ξεκινούν από 50 και φτάνουν τα 200 ευρώ και για τους υπεύθυνους καταστηματάρχες κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ», τόνισε, εξηγώντας ότι σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται κάθε φορά.

«Όταν οι καταστηματάρχες μηνυθούν τέσσερις φορές, το κατάστημα σφραγίζεται για 15 ημέρες, ενώ στην Πέμπτη φορά, αφαιρείται οριστικά η άδεια του καταστήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Οι «θεριακλήδες» συλλαμβάνονται!

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο καπνίζων αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του στους ελέγχοντες, τότε συλλαμβάνεται από την αστυνομία και ακολουθείται η διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων.

Συντονισμός

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου, είναι συναρμοδιότητας της ΠΕ, της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού.

Στη σημερινή σύσκεψη, υπό τον κ. Νικολακάκη, συμμετείχε η προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Ελέγχων της Π.Ε. Χανίων Σταυρούλα Μαρακάκη, ο υποδιοικητής του λιμενικού κ. Γιάννης Αργυρίου και η κα Βασιλική Τέφα, από την Αστυνομία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook