Χανιά | Της πούλησαν χαλασμένα μηχανήματα και έκαναν τους ανήξερους!

χανιά-της-πούλησαν-χαλασμένα-μηχανήμ-484733

Πρόκειται για Χανιώτισσα, που αγόρασε μηχανήματα πλυντηρίου από Ο.Ε εταιρεία των Αθηνών, συνολικής αξίας 222.650 ευρώ.

Με την υπαρ.663/2016 απόφαση του Αρείου Πάγου όπου διατάχθηκαν τα μέλη της πωλήτριας εταιρείας ,να καταβάλουν στην ενάγουσα αγοράστρια , εις ολόκληρον ο καθένας, το ποσό των 120.000 ευρώ, με νόμιμο τόκο

Τα μηχανήματα αυτά, παρεδόθησαν με πραγματικά ελαττώματα, που ήταν ουσιώδη και αφορούσαν στην χρησιμότητα τους, τα οποία γνώριζε ο εκπρόσωπος της πωλήτριας εταιρίας, κατά τον χρόνο κατάρτιση της σύμβασης και δολίως το απόκρυψε στην αγοράστρια προς αποφυγή ματαίωσης της πώλησής τους.

Η αγοράστρια, αφού προσπάθησε να τα επισκευάσει και δεν τα κατάφερε, άσκησε το δικαίωμα της υπαναχώρησης, από τη σύμβαση πωλήσεως με εξώδικη δήλωσή της ζητώντας και την επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων των 222.650 ευρώ.

Η πωλήτρια Εταιρεία, αρνήθηκε την εξώδικη δήλωση για υπαναχώρηση αγοράς, αλλά και την επιστροφή των χρημάτων, με αποτέλεσμα η αγοράστρια να καταθέσει Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διεκδικώντας το δικαίωμα της υπαναχώρησης, και δικαιώθηκε. Απ αυτής ασκήθηκε Έφεση από την πωλήτρια Εταιρεία,προβάλλοντας διάφορες αιτιολογίες, η οποία όχι μόνο απορρίφτηκε αλλά και της επιβλήθηκαν και όλα τα δικαστικά έξοδα.

Μη δεχόμενη η Εταιρεία, την απόφαση του Εφετείου, η οποία δικαίωνε την αγοράστρια, κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο (Αρειο Πάγο) όπου και σ’αυτό η αίτηση της απορρίφτηκε, καλούμενη η πωλήτρια Εταιρεία, να πληρώσει δικαστικά έξοδα (2.700 ευρώ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook