Χανιά | Την Τετάρτη «κληρώνει» για την ΔΕΔΙΣΑ

χανιά-την-τετάρτη-κληρώνει-για-την-δ-757011
dav

Στην ολομέλεια των Δημάρχων της Περιφέρειας Κρήτης παραπέπονται οι αποφάσεις για τους νεους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) στο νησί μετά το τελεσίγραφο του Ρεθύμνου που ζητά ή αυτονομία ή συγχώνευση υπό τον ΕΣΔΑΚ.

Θυμίζουμε πώς ο νέος νόμος προβλέπει τη λειτουργία έως τριών φορέων στην Κρήτη ενώ η λύση που προκρίνεται είναι η διατήρηση της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου φορέα για τους Δήμους των Χανίων του φορέα της Βόρειας Πεδιάδας για τις εκεί περιοχές και του ΕΣΔΑΚ για τους υπόλοιπους Δήμους των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εμφανίστηκε καθυσηχαστικός, εκτιμώντας πως στην μεθαυριανή ΠΕΔ θα βρεθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του 70% των Δημάρχων που απαιτείται ώστε η απόφαση να μην παραπεμφθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Έχουμε κοπιάσει πάρα πολύ για να έχουμε έναν σύγχρονο τρόπο διαχείρισης. Είμαστε μπροστά από τους άλλους φορείς και πρέπει να εξασφαλίσουμε την αυτονομία της ΔΕΔΙΣΑ» τόνισε ο κ. Βάμβουκας. «Το Ρέθυμνο είναι 25 χρόνια πίσω. Από μια πιθανή συγχώνευση θα έχουμε πρόβλημα» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Παινεσάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Πάντως από την παράταξη Παπαδογιάννη εκφράστηκαν επιφυλάξεις και καταγγέλθηκαν μεθοδεύσεις από την Ανατολική Κρήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook