Χανιά | Την μνημειακή ελιά στον Δήμο Αποκορώνου επισκέφθηκε ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης

χανιά-την-μνημειακή-ελιά-στον-δήμο-απο-174028

DSC00835Τον χώρο της μνημειακής ελιάς στον οικισμό Σαμωνά, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους , μέλη της Τοπικής Κοινότητας Στύλου, τους συντελεστές της διαμόρφωσης του χώρου, τον ιδιοκτήτη της ελιάς και κατοίκους του Σαμωνά.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση των έργων διαμόρφωσης του χώρου, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να συνταχθεί η έκθεση που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ανακήρυξη μνημειακών δένδρων στην Κρήτη και ορισμένα από αυτά να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τα βραβεία « EUROPA NOSTRA” που θα απονεμηθούν το επόμενο έτος 2015.

DSC00845Ο κ. Κουκιανάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την επιμελημένη εργασία που κάνουν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές που βοηθούν στο έργο ανάπλασης του χώρου.

Βασικός στόχος της προσπάθειας του Δήμου είναι να προβληθούν τα ελαιόδεντρα που αποτελούν ζωντανά μνημεία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αποκόρωνα, να διατηρηθούν και να αναδειχτούν ώστε να αποτελέσουν χώρους επισκεψιμότητας σαν αξιοθέατα μνημεία συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και γαστρονομικού Τουρισμού στην ενδοχώρα του Δήμου μας.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook