Χανιά | Την Κυριακή η δεύτερη Λειβαδούρια φυσιολατρική διαδρομή

χανιά-την-κυριακή-η-δεύτερη-λειβαδούρ-155222

livad1Την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί η 2η Λειβαδούρια φυσιολατρική διαδρομή με διάσχιση του Φαραγγιού από τον Άγιο Αντώνιο στον Τσιβαρά Αποκορώνου μέχρι το χωριό Ντουλιανά.

Τη διαδρομή διοργανώνουν σε συνεργασία οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τσιβαρά, Γαβαλοχωρίου και Ντουλιανών με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η εκκίνηση της διαδρομής θα δοθεί από τον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου στον ομώνυμο δρυμό του Τσιβαρά. Το μήκος της διαδρομής ήταν συνολικά 6 χιλιόμετρα και διασχίζει 3 χωριά (Τσιβαράς, Ντουλιανά και Άγιος Παύλος).

Οι δρομείς και οι περιπατητές ακολουθούν μια πορεία μοναδικού φυσικού κάλους ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από κυπαρίσσια, βελανιδιές, δάφνες και μυρτιές. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι είναι ενταγμένη στο μονοπάτι Ε4.

livadouriaΠού είναι η Λειβαδούρα;

Απο Καλύβες προς Βάμο, μετά τον Τσιβαρά εγκαταλείπουμε την οδό Καλυβων-Βάμου και στριβουμε αριστερά προς Γαβαλοχώρι-Ντουλιανά.

Σε 500 μέτρα συνεχίζουμε όπως πάει ο δρόμος (ΔΕΝ στριβουμε αριστερά προς Ντουλιανά) και συνεχιζουμε την επαρχιακη οδό που οδηγεί προς Αγιο Παύλο-Γαβαλοχώρι.

Περίπου στο 1 χλμ, στα αριστερά ειναι η Λειβαδούρα. Ενα μεγάλο πλάτωμα, μη ορατό απο το δρόμο, που απο τα παλιά χρόνια μαζεύονται εκει οι Ντουλιανοί, οι Γαβαλιανοί και όλοι οι κοντοχωριανοί και γιορτάζουν, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν με τους φίλους και τις οικογένειες τους.

Θα δείτε ταμπέλες στο δρόμο. Παρκάρετε στην μεγάλη ευθεία, όχι πάνω στις στροφές, και με τα πόδια, ακολουθήστε την μουσική

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.livadoura.com

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook