Χανιά | Την Δευτέρα ψηφίζεται ο νέος κανονισμός καθαριότητας

χανιά-την-δευτέρα-ψηφίζεται-ο-νέος-καν-220368

???????????????????????????????

Προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, θα τεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο κανονισμός καθαριότητας που καταρτίστηκε μέσα από διαβούλευση με τα συμβούλια των 26 τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και σήμερα συζητήθηκε στην επιτροπή διαβούλευσης. Είναι η πρώτη φορά που στον Δήμο Χανίων θα υπάρχει τέτοιος κανονισμός και στόχοι είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτελεσματικότερη διαχείριση  ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων, η βελτίωση της υγεία των πολιτών και της υγιεινής για τους επισκέπτες, η καλύτερη διαχείριση των απορριμάτων ‘στην πηγή’ και «πάνω απ’ όλα να έχουμε μια καθαρή πόλη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μχάλης Κοτζαμιχάλης.

Ερωτηθείς για τα πρόστιμα που προβλέπονται, ο κ. Κοτζαμιχάλης, εξήγησε ότι στόχος είναι η τήρηση του κανονισμού σε συνεργασία με τους πολίτες: «Αλλιώς ο κανονισμός δεν μπορεί να υπάρξει». «Υπάρχουν πρόστιμα αλλά δεν αποσκοπούμε εκεί . κυμαίνονται από 20 ευρώ μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ τκαι αν χρειαστεί θα τα επιβάλλουμε αλλά δεν είναι αυτό το βασικό μας μέλημα. Τα έσοδα από τα πρόστιμα θα πάνε για την προμήθεια απορριματοφόρων,κάδων αλλά και για καμπάνιες για την ενημέρωση του κόσμου για τον κανονισμό και για θέματα καθαριότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης, συνεδρίασε σήμερα μετά την χθεσινή αναβολή λόγω μη απαρτίας και είχε ως βασικό θέμα την συζήτηση για το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο δράσης που ετοιμάζει ο Δήμος Χανίων.

Επίσης, εκπρόσωποι φορέων μετέφεραν στην επιτροπή τις προτάσεις τους, για τον τομέα ενδιαφέροντός τους.

Οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, ζήτησαν την εφαρμογή της νομοθεσίας στην περιοχή και έθεσαν το ζήτημα των ετοιμόρροπων κτηρίων, ζητώντας να καταγραφούν και να κατεδαφιστούν. Οι «ΠοδηΛάτρεις» επανέφεραν τις προτάσεις τους για πεζοδρομήσεις, κοινόχρηστους χώρους, φωτισμό και έργα υποδομής για να γίνει η πόλη προσβάσιμη με ποδήλατο. Ο πολιτιστικός σύλλογος των Περιβολίων, ζήτησε να ολοκληρωθούν τα έργα της άρδευσης στην περιοχή και να αξιοποιήσει ο Δήμος τα Χειμαδιά που του ανήκουν. Τα αίτημα του εμπορικού κόσμου μετέφερε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ενώ το πάγιο αίτημά τους για δημιουργία αθλητικού πάρκου, πίσω από το 10ο ΔΣ στη Χαλέπα, επανέφερε, μεταξύ άλλων το «Κύτταρο».

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook