Χανιά | Τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα η έλλειψη σπιτιών λόγω AirBnb

χανιά-τεράστιο-κοινωνικό-πρόβλημα-η-έ-539227

Την κοινωνική διάσταση του φαινομένου της αδυναμίας εύρεσης κατοικίας στα Χανιά, επιχειρεί να αναδείξει η νεοσύσταση πρωτοβουλία πολιτών «Σπίτια χωρίς κατοίκους – Kάτοικοι χωρίς Σπίτια στα Χανιά».

Μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, διαπιστώθηκε πως το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο, γι’ αυτό το απόγευμα της Τρίτης, οργανώθηκε μία δεύτερη συζήτηση, στο Δημαρχείο Χανίων.

«Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Το ζήτημα δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτό όμως που σίγουρα βλέπει ο καθένας μας, είναι ότι η πόλη αλλάζει. Η υπόθεση του τουρισμού που έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της» ανέφερε σε δημοσιογράφους, μέλος της Πρωτοβουλίας.

«Από και και πέρα ξεκινάει μια συζήτηση και ένας δημόσιος διάλογος με πρωτοβουλίες ανθρώπων, να δούμε από εμπειρίες άλλων πόλεων να δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την στέγαση» συμπληρώνει και εξηγεί πως ο διάλογος επεκτείνεται και γύρω από τις αλλαγές που επιφέρει η τουριστική βιομηχανία στις ζωές μας, το βανδαλισμό της φυσιογνωμίας της ιστορικής πόλης των Χανίων, την καταπάτηση κάθε σπιθαμής δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών στους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό, την υποταγή των Χανίων στις επιταγές του τουριστικής ανάπτυξης και κυρίως το ζήτημα προάσπισης του βασικού δικαιώματος στη στέγαση».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook