Χανιά | Τα σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο

χανιά-τα-σωματεία-που-συμμετέχουν-στο-526788

Το παρόν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, θα δώσουν και τα σωματεία εργαζομένων των Χανίων που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

«Τα σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη εχθές Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη με θέμα τον απολογισμό δράσης τους την καλοκαιρινή περίοδο. Τα σωματεία ανέπτυξαν πλούσια δράση με απεργιακές κινητοποιήσεις, συσκέψεις, περιοδείες ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού και του εμπορίου αναγνωρίζοντας την ανάγκη έπειτα από τα εξαντλητικά ωράρια και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βίωσαν και βιώνουν οι συνάδελφοι κυρίως στα ξενοδοχεία και στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες πραγματοποιώντας επίσης κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία.

Στα θέματα συζήτησης στην σύσκεψη ήταν και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την εργατική τάξη που έχει στο συρτάρι της η κυβέρνηση και θα τα φέρει στο φως με την Τρίτη αξιολόγηση. Παράλληλα πραγματοποιείται το τρίτο πανελλαδικά περιφερειακό συνέδριο στις 20- 21 Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο, με την παρουσία του πρωθυπουργού, με θέμα: Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δίνει φρούδες ελπίδες στο λαό περί ανάπτυξης. Μέχρι τώρα ο λαός έχει νιώσει στο πετσί του την ανάπτυξη που εννοεί η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εννοεί φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεργοδότες, χρηματοδοτήσεις, παροχή δικαιωμάτων όπως ομαδικές απολύσεις, περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών και lock out (ανταπεργία εργοδοτών) καθώς επίσης και ευρύτερες αντιλαϊκές αποφάσεις όπως προέκταση της σύμβασης της βάσης της Σούδας που φέρνει τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή. Αντίθετα για το λαό «ανάπτυξη» σημαίνει μειώσεις μισθών, αύξηση κάθε είδους φόρων, προσθήκες χαρατσιών, μείωση του αφορολόγητου, περικοπές στις συντάξεις, στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, σημαίνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  των κόκκινων δανείων των λαϊκών οικογενειών, παιδιά εκτός παιδικών και βρεφικών σταθμών, εντατικοποίηση της δουλειάς και εργατικά ατυχήματα.

Έπειτα από γόνιμη συζήτηση που έγινε στην σύσκεψη, τα σωματεία που εντάσσονται στο ΠΑΜΕ αποφάσισαν να βρεθούν στους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους όλες τις προεκτάσεις της Τρίτης αξιολόγησης και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, να καλέσουν τους εργαζόμενους και να κορυφώσουν τη προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτέμβρη στη πλατεία Κορνάρου στις 6 το απόγευμα στο Ηράκλειο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook