Χανιά | «Τα λεφτά ήταν πολλά» | Tι παραδέχθηκαν οι ειδικοί φρουροί

χανιά-τα-λεφτά-ήταν-πολλά-tι-παραδέχ-353691

Εύκολο χρήμα και αναβολικά φαίνεται πως «έριξαν» εύκολα στα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος τους τέσσερις νεαρούς ειδικούς φρουρούς που έπεσαν στα χέρια των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ μετέφεραν όπλα από την Κρήτη στον Πειραιά (δείτε εδώ).

Η υπόθεση προκαλεί «σοκ και δέος» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να ενεργούσαν για λογαριασμό μαφιόζικης συμμορίας στην Αττική.

Εξεταζόμενοι οι ειδικοί φρουροί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, φέρονται να παραδέχτηκαν πως θα παρέδιδαν τα όπλα στον 28χρονο συνάδελφό τους, όμως αρνήθηκαν ότι οι ίδιοι έχουν σχέση με ποινικούς. Όπως ισχυρίστηκαν, ανέλαβαν το ρόλο του μεταφορέα, αφού τα χρήματα που τους προσέφεραν ήταν πολλά. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος με αγανακτισμένο αξιωματικό των Αδιάφθορων, που είδε το φως της δημοσιότητας:

– Αδιάφθορος: «Είστε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δε σκεφτήκατε ότι τα όπλα θα σημάδευαν κάποια στιγμή και εσάς;».

– Ειδικοί φρουροί: «Όχι, τα λεφτά ήταν πολλά».

Οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, που πιάστηκαν στα «πράσα» ενώ μετέφεραν μια ακόμη παρτίδα με πιστόλια με αποδέκτες ποινικούς, χαρακτηρίζονται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με πεδίο δράσης το εμπόριο όπλων. Βασικός κρίκος της ομάδας, όπως αποκάλυψε το neakriti.gr, εμφανίζεται ο 27χρονος Χανιώτης, ο οποίος υπηρετούσε παλαιότερα στην Αττική. Ωστόσο απομακρύνθηκε και αποσπάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, καθώς η συμπεριφορά του κρίθηκε επιλήψιμη. Από εκείνον ξεκίνησε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η τελευταία μεταφορά όπλων, που έδωσε την ευκαιρία να στηθεί επιχείρηση για την ελεγχόμενη μεταφορά του φορτίου, που κατέληξε στη σύλληψή τους.

Ο 30χρονος, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα αλλά υπηρετεί εδώ και λίγους μήνες στο ΤΑΕ Ρεθύμνου, παρέλαβε δύο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια, ώστε να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει στην Αθήνα σε έναν 28χρονο ειδικό φρουρό. «Πλάτη» στην επιχείρηση αυτή έβαλαν ο αδελφός του και ένας ακόμη 28χρονος ειδικός φρουρός. Ο νεαρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αττικής, αλλά φαίνεται να κατάγεται από τη Μεσαρά, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής και παρέλαβε το ένα πιστόλι, με στόχο να το παρουσιάσει ως υπηρεσιακό σε περίπτωση εντοπισμού τους. Ο υπηρεσιακός του οπλισμός δε βρέθηκε πουθενά και ακόμη αναζητείται. Θεωρείται πιθανό να έχει περάσει στα χέρια ποινικών.

Οι τρεις «μεταφορείς» συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πειραιά. Στο αυτοκίνητο του 30χρονου βρέθηκε ο σάκος με το πιστόλι και δύο γεμιστήρες, ενώ στο σπίτι του στο Ρέθυμνο βρέθηκε μια γεμιστήρα από καλάσνικοφ. Τα όπλα επρόκειτο να παραλάβει ο έτερος 28χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος φαίνεται να αποτελεί το σύνδεσμο των ένστολων με ποινικούς.

Το κουβάρι τις υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται γύρω του, μετά την παγίδευση των συνομιλιών που είχε με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, αν και οι βασικοί κατηγορούμενοι μπήκαν στο στόχαστρο πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο βαθμός εμπλοκής και οι ρόλοι των τεσσάρων ένστολων στη σοβαρή αυτή υπόθεση φαίνεται να προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, όταν αποφασίστηκε να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο η μεταφορά των όπλων.

Οι τέσσερις επίορκοι ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών.

«Είναι αυτονόητο ότι κάθε έκνομη ενέργεια, απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της έρευνας για να μάθουμε κι εμείς τι ακριβώς συνέβη, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί έκπληξη – πολύ δυσάρεστη – και για μας», ανέφερε στη «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης.

Σε διαθεσιμότητα και οι τέσσερις

Συνολικά στην κατοχή των ειδικών φρουρών βρέθηκαν 2 πιστόλια Beretta 22mm, 2 πιστόλια 9mm, δύο κυνηγετικά, δυναμίτιδα με φιτίλι, κροτίδες, 607 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, ένα στιλέτο, σύριγγες και αναβολικά. Τα όπλα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να είχε παραγγείλει από το εξωτερικό ο 27χρονος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ειδικοί φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκόμενων προσώπων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook