Χανιά | Τα ΙΝΚΑ γίνονται ΣΥΝ.ΚΑ για το καλό των καταναλωτών

χανιά-τα-ινκα-γίνονται-συν-κα-για-το-κα-442253

Νέο όνομα αποφάσισε να δώσει στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ, η έκτακτη γενική συνέλευση του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά.Το όνομα από ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) θα μετατραπεί σε ΣΥΝ.ΚΑ. (Συνεταιρισμός Καταναλωτών).

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού, Απόστολος Αλεξάκης τόνισε το λόγο που αποφασίστηκε να προχωρήσει ο όμιλος σε αυτή την μεγάλη αλλαγή: «επειδή έχουμε πρόβλημα με το Νέο ΙΝΚΑ, όσον αφορά τα χρήματα που κάθε χρόνο του στέλνουμε, 60.000 ευρώ και τώρα ζητάνε αύξηση, αποφασίσαμε τις αλλαγές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και νομικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού, Ευγένιος Αρετάκης, δήλωσε ότι «από το 2005 έχουμε μια συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Νέο ΙΝΚΑ, η οποία συνεργασία έχει λειτουργήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά καλά, με επωφελείς και για τον Συνεταιρισμό μας και για την Ένωση και για το καταναλωτικό κοινό. Όμως, ενώ υπάρχει από το 2009 μία σταθερή συμφωνία καταβολής συνδρομής από τα μέλη μας προς την Ένωση Νέο ΙΝΚΑ, υπήρξε μία μονομερής απόφαση να διπλασιαστεί αυτό το ποσό, το οποίο η Διοίκηση του Συνεταιρισμού μας κρίνει ότι δεν είναι επωφελές. Έγιναν διαπραγματεύσεις, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνονται τα μέλη μας με ένα ποσό ετησίως για να είναι μέλη και στο Νέο ΙΝΚΑ και ως εκ τούτου αποφασίζουμε να διακοπεί αυτή η συμφωνία και, με βάση αυτό, ν’ αλλάξουμε και κάποιους όρους του καταστατικού που σχετίζονται με τη συνεργασία αυτή».

Ο κ. Αρετάκης υπογράμμισε ακόμα ότι « θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερο η επωνυμία μας και δεδομένου ότι ο Συνεταιρισμός επεκτείνεται ήδη και στη νησιωτική χώρα και στην υπόλοιπη Ελλάδα να προτάσσεται το στοιχείο της εντοπιότητας. Άρα, λοιπόν, η επωνυμία να τροποποιηθεί ως εξής: Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης, με τους διακριτικούς όρους ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Π.Ε., ΣΥΝ.ΚΑ Σούπερ Μάρκετ».

Στο μεταξύ, κανονικά θα λειτουργήσει από το πρωί της Δευτέρας το ΙΝΚΑ στην πλατεία 1866, μετά την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε από βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά του καταστήματος τις προηγούμενες μέρες.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Τα ΙΝΚΑ γίνονται ΣΥΝ.ΚΑ για το καλό των καταναλωτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook