Χανιά | Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

χανιά-συνεχίζουν-τις-κινητοποιήσεις-79184

poreia apoly 004Aποφάσεις αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα έλαβαν οι εκπαιδευτικοί των Χανίων κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής τους συνέλευσης.

Μεταξύ άλλων αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στην Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, αλλά και πορείες:

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει:

«Η ΓΣ πραγματοποιήθηκε ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων με  μαζική συμμετοχή  συναδέλφων.

Αποτιμήθηκε ως θετική τόσο η συμμετοχή εν μέσω διακοπών 300 συναδέλφων στην προηγούμενη γενική συνέλευση της 11ης Ιουλίου όσο και η ενεργοποίηση συνολικά άνω των 700 συναδέλφων στις εξής ενέργειες: κατάληψη της ΔΔΕ Χανίων από 11/7/13, συμμετοχή στην κατάληψη της ΔΟΥ Χανίων στις 12/7/13, συλλαλητήριο κατά της παρουσίας του Ευαγγ. Βενιζέλου στα Χανιά, συλλαλητήριο στις 13/7/13 και την γενική απεργία 16/7/13.

Αποφασίστηκαν:

1.Συνέχιση της κατάληψης της ΔΔΕ Χανίων μέχρι και την Δευτέρα 22/7/13, ημέρα που σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο (εφόσον ψηφιστεί) τίθενται σε διαθεσιμότητα δυόμισι χιλιάδες συνάδελφοί μας

2.Πορεία την Τετάρτη 17/7/13 από κοινού με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ

3.Κατάληψη των ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ της πόλης των Χανίων την Πέμπτη 18/7, ημέρα εφημερίας των σχολείων

4.Πραγματοποίηση και στα Χανιά παλλαϊκού συλλαλητηρίου ενάντια στην παρουσία του Β. Σόιμπλε στην Ελλάδα την Πέμπτη 18/7/13 στις 18.00 στην Πλ. Αγοράς`

5.Αγωνιστικός συντονισμός με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο (ΟΤΑ, Νοσοκομεία, ΕΡΤ) και με όσα θεωρούν αναγκαίο τον συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης, την Πέμπτη 18/7, 20.30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

6.Διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών την Παρασκευή 20.30 στην πλ. Αγοράς και πρόταση συνδιοργάνωσής της προς τον σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ

7.Πραγματοποίηση νέας ΓΣ την Δευτέρα 22/7/13 στον χώρο της κατειλημμένης ΔΔΕ στις 10πμ. Μεταξύ άλλων θα συνταχθεί και υπογραφεί συμβόλαιο τιμής ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων για όσο χρόνο απαιτηθεί.

8.Καθιέρωση της Δευτέρας για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ως ημέρας εβδομαδιαίας συγκέντρωσης και συντονισμού δράσεων της ανοιχτής επιτροπής αγώνα και κάθε συναδέλφου, στο 1ο Γυμνάσιο που λειτουργεί ως κέντρο αγώνα.

9.Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν το Σεπτέμβρη εφ’ όσον περάσει το πολυνομοσχέδιο.  Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει Γ.Σ προέδρων με εισήγηση για απεργία στις 2 και 3 Σεπτέμβρη ώστε να γίνουν Γενικές συνελεύσεις για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ,ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook