Χανιά | Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΙNTERREG ADRION για την προώθηση των αγροδιατροφικών εταιρειών

χανιά-συνεχίζεται-το-πρόγραμμα-ιnterreg-adrion-γ-762689

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος ΙNTERREG ADRION 2014-2020 πραγματοποιήθηκε, την 1 Νοέμβριου 2018 στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης σύσκεψη υπό την προεδρία της Ελένης Χατζηγιάννη, προϊσταμένης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βενιανακης Δημήτρης ειδικός σύμβουλος του αντιπειφερειαρχη Χανίων Αποστολου Βουλγαρακη, η Χαριτακη-Μακρακη Χρύσα τμηματάρχης Φυτικής και Ζωικής παραγωγής  της ΔΑΟΚ Χανίων ως Συντονίστρια του προγράμματος , ο Βολικακης Μανώλης αν. τμ. Τουρισμού της ΠΕ Χανίων ως Οικονομικός Διαχειριστής του προγράμματος , ο Θοδωρής Τσιμρικίδης διευθυντής της ΕΒΕ Χανίων

Το  πρόγραμμα υλοποιείται από 10 εταίρους από 5 χώρες Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Αλβανια και Σερβια. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο Χανίων και συμμετέχουν Περιφέρεια Κρήτης,  Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR, Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας), Ιταλία (Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata, Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας), Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – Ε-zvod).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 €, διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών, όπως και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook