Χανιά | Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το άγριο φονικό στ’ Ανώγεια – Δεν ξεχωρίζει θύτες και θύματα το κατηγορητήριο

χανιά-συνεχίζεται-σήμερα-η-δίκη-για-το-695791

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Δυτικής Κρήτης, η δίκη για τη φονική συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των αδελφών του μέσα σε ανταλλαγή πυρών. Η δίκη ξεκίνησε σε εκρηκτικό κλίμα στις 14 Μαΐου και θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.Στο εδώλιο μαζί με τους δύο προφυλακισμένους για την δολοφονία του Στρατάκη, κάθονται και ο πατέρας και τα δύο του αδέλφια, κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος της άλλης οικογένειας. Μάλιστα το κατηγορητήριο είναι βαρύ και για αυτούς, με το σκεπτικό ότι είχαν αποφασίσει να τελέσουν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πράξη που όμως δεν ολοκληρώθηκε για λόγους εξωτερικούς. 

Ένταση και ύβρεις

Τραγική φιγούρα στην δίκη, η μητέρα του Μανώλη που εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα, κρατώντας ένα μεγάλο κάδρο με φωτογραφία του νεκρού. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου για διακοπή, προκλήθηκαν εντάσεις κατά την αποχώρηση των δύο οικογενειών.

Μάλιστα πολλές φορές απειλήθηκαν επεισόδια, τα οποία όμως αποφεύχθησαν χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων ενώ οι αστυνομικοί με διακριτικότητα απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

Πόλεμος” για τα βοσκοτόπια

Η αιματηρή συμπλοκή συνέβη στις 9 Απριλίου του 2017, σε σημείο κοντά στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας Στρατάκη. Εκεί εμφανίστηκαν με όπλα μέλη της έτερης οικογένειας ζητώντας από τον πατέρα του θύματος να απομακρύνει τα ζώα. Ο πατέρας ειδοποίησε τους τρεις γιους του, οι οποίοι βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο και αμέσως κατέφτασαν στο σημείο με τα όσα ακολούθησαν να μένουν για εξέταση στο δικαστήριο.

Την ευθύνη της ανθρωποκτονίας έχει αναλάβει ένας 22χρονος συγγενής του θύματος, ο οποίος είναι έγκλειστος μαζί με τον 55χρονο πατέρα του. Η οικογένειά τους έχει εγκαταλείψει τ’ Ανώγεια υπό το φόβο βεντέτας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το άγριο φονικό στ’ Ανώγεια – Δεν ξεχωρίζει θύτες και θύματα το κατηγορητήριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook