Χανιά | Συνεργασία του Λυκείου Αλικιανού με σχολεία της Ευρώπης

χανιά-συνεργασία-του-λυκείου-αλικιαν-242049

erasmousΤο Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί για την περίοδο 2014-2014 με σχετική του ανακοίνωση αναφέρεται στην επίσκεψη μαθητών και καθηγητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά:

Από 19 έως 25 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε  στα Χανιά επίσκεψη συνολικά 25 μαθητών και 10 καθηγητών που προέρχονταν από το Gliwice της Πολωνίας, τη Varna της Βουλγαρίας, την Καισαρεία της Τουρκίας, το Montefiascone της Ιταλίας και το Birzai της Λιθουανίας. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου του Αλικιανού, ενώ οι καθηγητές κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης οι ξένοι καθηγητές και μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής των Κρητικών και αποκόμισαν πλήθος θετικών μόνο εμπειριών. Συγκεκριμένα, γνώρισαν τόσο τη χλωρίδα και την πανίδα όσο και την ένδοξη ιστορία του τόπου μας. Γνώρισαν το ανάγλυφο της περιοχής μας. Είδαν τις θετικές επιπτώσεις του  ήπιου Μεσογειακού κλίματος. Γεύτηκαν τη θρεπτική Κρητική κουζίνα, για την οποία έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια. Θαύμασαν τη γνήσια, πηγαία και ειλικρινή φιλοξενία των οικογενειών του Λυκείου Αλικιανού. Αλλά και το σπουδαιότερο: Έκαναν φίλους με τους οποίους ήδη σχεδιάζουν να ξανασυναντηθούν το επόμενο καλοκαίρι.

Από την άλλη μεριά, μαθητές, καθηγητές και γονείς του Λυκείου Αλικιανού, ήρθαν σε επαφή με νέες νοοτροπίες. Αυτή η διαδικασία άνοιξε το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό από όλους του ρόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σημασίας της άτυπης εκπαίδευσης που μπορεί αναλάβει ένα μικρό επαρχιακό σχολείο. Έδεσε με ισχυρότερους δεσμούς το εκπαιδευτικό προσωπικό με μαθητές και οικογένειες στα πλαίσια μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας.

Για την υλοποίηση όλων αυτών των εκδηλώσεων το Γενικό Λύκειο Αλικιανού δέχθηκε σημαντική στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων), το Δήμο Πλατανιά, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, την Ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χανίων και Ηρακλείου, την τοπική Εκκλησία του Δήμου, το Βοτανικό Πάρκο και Κήπους Κρήτης, τα ΙΝΚΑ super markets, τη ΒΙΟΧΥΜ (Creta-Fresh), το ΚΤΕΛ Χανίων, τα Νερά Κρήτης, τα αναψυκτικά Τεμένια, τα αναψυκτικά Γεράνι, το οινοποιείο Μιχελάκη Μιχάλη στο Βατόλακκο, το οινοποιείο Πνευματικάκη, το οινοποιείο Ντουράκη, το Super Market Μαρκουλάκη στον Αλικιανό,  τον Ξυλόφουρνο Μαλαδάκη, τα ζαχαροπλαστεία Κληματσάκη, τους τοπικούς φούρνους Γαλανού, Περράκη και Σταφυλαράκη, το Παντοπωλείο Καραύτη στο Σκινέ, το Κρεοπωλείο 108, την εταιρεία Εμπορίας Φρούτων και Λαχανικών Δασκαλάκη ΕΕ, τη Σχολή Χορού και το καλλιτεχνικό  συγκρότημα από τους Βιγλάτορες, το μουσικό συγκρότημα Μαρινάκη Αντώνη, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Αλικιανού. Οι δράσεις του προβλήθηκαν από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκ μέρους του Διευθυντή, του συλλόγου των καθηγητών, των μαθητών και των οικογενειών τους, απευθύνουμε ένα εγκάρδιο θερμό ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους  αυτούς που βοήθησαν να βγει μια ολόκληρη σχολική κοινότητα από την αφάνεια και να ανοίξουν μάτια, αυτιά και μυαλά πολλών.

Καλούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να προβάλουν στην τοπική κοινωνία τα αποτελέσματα αυτού του  προγράμματος αλλά και τους χορηγούς, διότι χωρίς τη ένθερμη υποστήριξή τους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση μια τέτοιας διαδικασίας για ένα τόσο μικρό σχολείο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook