Χανιά | Συναυλία αλληλεγγύης και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

χανιά-συναυλία-αλληλεγγύης-και-συλλο-288913

Ενώ η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες, κλείνει τα σύνορα, υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατό απέναντι σε αμάχους, σε οικογένειες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, η αλληλεγγύη δυναμώνει. Παντού αλληλέγγυοι οργανώνονται για να συνδράμουν τους πρόσφυγες, διαμαρτύρονται ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, παρατάσσουν την ανθρωπιά στη βαρβαρότητα.

Στην Ελλάδα, στις περιοχές από όπου περνούν οι πρόσφυγες, οι αλληλέγγυοι με αδιάκοπο αγώνα έχουν καταφέρει ότι δεν κατάφερε το κράτος: να προσφέρουν νερό και φαγητό στους πρόσφυγες, στεγνά ρούχα ιατροφαρμακευτική φροντίδα και στοιχειωδώς ασφαλή διαμονή. Στη Λέσβο και στη Χίο φροντίζουν χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά, στην Κω και στη Λέρο αντιστέκονται στις φασιστικές πρακτικές των δημάρχων, οι 300 κάτοικοι της Τήλου έχουν διασώσει και περιθάλψει περισσότερους από 4.500 πρόσφυγες. Στην Αθήνα, πρώτα στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια με την κατάληψη στέγης για τους πρόσφυγες κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα φροντίζουν διαρκώς για τους πρόσφυγες που κινούνται προς Ειδομενή. Αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται, προσωρινά, μακριά από τις ροές προσφύγων, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα, στην Κοζάνη, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο οι πολίτες οργανώνονται, ενημερώνονται και εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους!

Στα Χανιά η συμμετοχή του κόσμου στην καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης είναι συγκινητική και ελπιδοφόρα. Καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης στο Στέκι και στην Terra Verde, που φροντίζουν για την ταξινόμηση και τη συσκευασία των προϊόντων, που διαθέτουν το χρόνο, την τεχνογνωσία και τα μεροκάματά τους στις δράσεις της Καμπάνιας.

Η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης και έμπρακτης αλληλεγγύης συνεχίζεται με συναυλία των encore και freak tones το Σάββατο 26/9 στις 19.30 στην πλατεία δίπλα στο Γυαλί Τζαμισί

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook