Χανιά | Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΕΛΜΕ

χανιά-συνέχιση-των-κινητοποιήσεων-απ-83075

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε την συμμετοχή και πάλι αρκετών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων χθες Δευτέρα η τακτική συνάντηση της  Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα της ΕΛΜΕ  Χανίων, όπως ανακοινώθηκε.

Αναλυτικότερα: «Αφού έγινε εκτίμηση της ως τώρα πορείας και των δράσεών της και συζητήθηκαν οι καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Να συνεχιστεί η λειτουργία του χώρου ενημέρωσης της χανιώτικης κοινωνίας (κιόσκι) σε καθημερινή βάση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς (10:30 – 13:00 και 18:30 – 20:30) και προγραμματίστηκαν οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων για το επόμενο διάστημα.

2) Να γίνουν περιοδείες κλιμακίων της Επιτροπής Αγώνα στα σχολεία κατά τις εφημερίες της προσεχούς Πέμπτης (1/8) για ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους που θα βρίσκονται εκεί.

3) Να ανανεωθεί η πρόσκληση προς τους διευθυντές των σχολείων και τους αιρετούς να παραβρεθούν στην επόμενη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα τη Δευτέρα 5/8/13 στις 8.30μ.μ στο 1ο Γυμνάσιο για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε δράσεις, προκειμένου να αντιδράσουμε και να ακυρώσουμε στην πράξη τα τελευταία αντιεκπαιδευτικά μέτρα και αυτά που θ’ ακολουθήσουν.

4) Να πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνέντευξη τύπου της ΕΛΜΕ Χανίων στα τοπικά  ΜΜΕ με τη συμμετοχή συναδέλφων από τις τεχνικές ειδικότητες που καταργούνται και την ειδική αγωγή -που επίσης πλήττεται βαρύτατα- με σκοπό να εκτεθεί η κατάσταση που οδηγεί την εκπαίδευση η πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων και οι δραματικές συνέπειές της για τις ελληνικές οικογένειες.

5) Να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα κοινή εκδήλωση της ΕΛΜΕ με την  Ένωση Γονέων Χανίων για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

6) Να διερευνηθεί η δυνατότητα με τις άλλες ΕΛΜΕ του νησιού για διοργάνωση παγκρήτιου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα τέλη Αυγούστου στο Ηράκλειο.

Τέλος ανανεώνεται το ραντεβού για απολογισμό και συντονισμό δράσεων για τη Δευτέρα 5 Αυγούστους, στις 8.30μ.μ στο χώρο του 1ου Γυμνασίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook