Χανιά | Συνέδριο για την τοπική ανάπτυξη και το επάγγελμα του μηχανικού στο ΤΕΕ

χανιά-συνέδριο-για-την-τοπική-ανάπτυξ-368060

Συνέδριο διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23, με το τίτλο ‘’Συζήτηση’’ και θέμα την Τοπική Ανάπτυξη και το Επάγγελμα του Μηχανικού.

26 εξειδικευμένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για τις ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης, τις παθογένειες που την εμποδίζουν, τις νομοθετικές εξελίξεις και τις επαγγελματικές εξειδικεύσεις που μας αφορούν, τις αναγκαίες υποδομές που θα την στηρίξουν, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης που τις καθοδηγούν και το χρονοδιάγραμμά τους.

Μηχανικοί ενεργά μέλη του ΤΕΕ ο Αποστόλης Βουλγαράκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, ο Νίκος Καλογερής Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και ο Κυριάκος Κώτσογλου Περιφερειακός Σύμβουλος θα προσδιορίσουν την θεματολογία σε σχέση με τις ευθύνες και αρμοδιότητές τους. Την αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής θα αναδείξει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Δεκατρείς εργαζόμενοι της διοίκησης του τμήματός μας θα συντονίσουν την συζήτηση και θα κωδικοποιήσουν τα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν αφετηρία διεπιστημονικής και διεπιμελητηριακής συνεργασίας έτσι όπως θα το προσδιορίσουν στις δικές τους εισηγήσεις ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Δυτικής Κρήτης Παντελής Πετσετάκης.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μέρα του συνεδρίου καθώς συνδέεται με το επάγγελμα του μηχανικού έτσι όπως θα το καθορίσουν οι ραγδαίες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις τις οποίες θα συζητήσουν οι Μιχάλης Μπλέτσας, Βασίλης Διγαλάκης, Αντώνης Μαυρόπουλος και Μίνως Γαροφαλάκης.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του ΤΕΕΤΔΚ,  όπως έχει δημοσιοποιηθεί και σκοπός είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στους  επιστημονικούς, επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς στόχους των επαγγελματιών του κλάδου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook