Χανιά | Συνάντηση τριών Επιταφίων στην πλατεία Δικαστηρίων | Photos

χανιά-συνάντηση-τριών-επιταφίων-στην-674061

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή συμμετοχή των πιστών στην περιφορά και συνάντηση τριών Επιταφίων ενοριών της πόλεως μας στην πλατεία, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πρώην Νομαρχίας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος πιστών κρατώντας στα χέρια τους αναμμένες λαμπάδες οι ενήλικες και φαναράκια τα μικρά παιδιά, δημιούργησαν μια βαθιά κατανυκτική ατμόσφαιρα, συμμετέχοντας στην κορύφωση του Θείου δράματος.

Μπροστά οι Ελληνικές και οι Βυζαντινές σημαίες, τα εξαπτέρυγα και ο Σταυρός, ο Επιτάφιος της κάθε ενορίας, οι ιερείς των τριών Ενοριών προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκελλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και ιερατικού προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, του Πρωτ. Δημητρίου Καταπίδη ιερατικού προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς και του Πρωτ. Ιωάννου Μαστοράκη Ιερατικού προϊσταμένου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων, οι εκατοντάδες  πιστοί να ακολουθούν την πομπή ευλαβικά.

Ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης  απήθυνε μήνυμα προς τους πιστούς μεταξύ των οποίων  του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Αποστόλου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα καθώς και  εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, αρχών και φορέων της πόλης.

imka.gr

2 thoughts on “Χανιά | Συνάντηση τριών Επιταφίων στην πλατεία Δικαστηρίων | Photos

  1. ωραιες φωτογραφιες…. ολοισιες και φωτεινες…. και με σωστα τα χρωματα, καθολου κιτρινισμενες… να πειτε στον «φωτογραφο» σας να διαβασει τπτ για το white balance πριν το παιξει ξανα φωτογραφος……………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook