Χανιά | Συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τους Διευθυντές της Εκπαίδευσης

χανιά-συνάντηση-της-ένωσης-γονέων-με-τ-0

Η Ένωση Γονέων Δ. Χανίων στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για παροχή καλύτερης εκπαίδευσης και ίσων ευκαιριών  στους μαθητές των Χανίων συμμετείχε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 σε σύσκεψη με τους Διευθυντές της Α΄θμιας και της Β΄θμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης προς ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1) Κατανομή των μαθητών στα σχολεία. Αναγκαιότητα ή μη ανακατανομής των μαθητών στα σχολεία της πόλης και των περιαστικών περιοχών. Εάν υπάρχουν προτάσεις για τα σχολεία που έχει προκύψει  πρόβλημα, όπως το 7ο Δημ. Χανίων, για το επόμενο έτος αλλά και μακροπρόθεσμα με βάση την τάση του μαθητικού πληθυσμού. Το πρόβλημα όπως γνωρίζουμε όλοι συνεχίζεται και στη Δευτεροβάθμια με το 1οΓυμνάσιο Χανίων.  Δόθηκε η διαβεβαίωση από τον κ. Μηλιαράκη ότι θα λειτουργήσουν κανονικά και το 7ο Νηπιαγωγείο και η πρώτη τάξη του 7ου Δημοτικού και παράλληλα παρουσιάστηκε πλάνο προς συζήτηση με στόχο την εύρρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων του κέντρου της πόλης. Ο κ. Ζερβάκης από πλευράς του παρουσίασε αναλογιστική μελέτη οκταετίας με προοπτική τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος υπεραριθμίας ή έλλειψης μαθητών των γυμνασίων καθώς και αναδιοργάνωσης των ΕΠΑΛ σύμφωνα με τις νέες ειδικότητες.

2) Καταργήσεις, αναβαθμίσεις σχολείων.  Έγινε λεπτομερής παρουσίαση των προτάσεων που έχουν γίνει από τις Δ/νσεις προς το Υπουργείο και των αποφάσεων του Υπουργείου.Πιθανόν να υπάρξουν βελτιώσεις.

3) Έγινε αναφορά στο θέμα των ειδικοτήτων στα δημοτικά με τα νέα δεδομένα,όπως και στη λειτουργία των ολοήμερων.

4) Η Ένωση Γονέων έθεσε το σοβαρό θέμα, όπου εκπαιδευτικοί με προβλήματα  διδάσκουν σε αίθουσες διδασκαλίας. Λόγω του ιδιαίτερου και ευαίσθητου της φύσεως του επαγγέλματος εισηγήθηκε την αντιμετώπιση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και με σωστές ως προς όλους τους εμπλεκομένους παραμέτρους, πάντα με σεβασμό στην ατομικότητα και την ασθένεια. Ουσιαστικά έγινε η αρχή μιας συζήτησης που πρέπει να γίνει  αλλα και που θα οδηγήσει σε αποφάσεις  που πρέπει να παρθούν.

5) Κώδικας επικοινωνίας μεταξύ Δ/νσεων, Ένωσης  Γονέων, Δ/ντων Σχολείων και Συλλόγων Γονέων των σχολείων  που θα προβούν ή ήδη βρίσκονται σε αδερφοποίηση με άλλα σχολεία. Έχει σταλεί ήδη πρόταση από την Ένωση για την λειτουργία ενός οδικού χάρτη ενεργειών τον οποίο επεξεργάζονται οι Δ/νσεις με στόχο τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας και χρήσης των προγραμμάτων.

6) Τέλος ζητήσαμε, με αφορμή τα συχνά και επικίνδυνα για τους μαθητές περιστατικά, να επικεντρώσουμε στο επόμενο σχολικό έτος στο αλκοόλ (χρήση και κατάχρηση από ανηλίκους) και στα τροχαία ατυχήματα. Όσο αφορά το αλκοόλ έχει συσταθεί από τη Ένωση Γονέων  ομάδα  γονέων που προσπαθεί σε συνεργασία με τους μαθητές ,τον Ιατρικό Σύλλογο και την Αστυνομία να κάνει κάποια βήματα προσέγγισης. Μεγάλο θέμα, πολλές οι παράμετροι. Ζητήσαμε την επαναλειτουργία του κυκλοφοριακού πάρκου προς επίσκεψη των σχολείων.

Η συζήτηση ανέδειξε τα θέματα όπως και την κοινή στόχευση να δίνονται λύσεις  σε τοπικό επίπεδο με διάλογο και θετική προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία καθώς και νέα συνάντηση για τα εν εξελίξει θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook