Χανιά | Συνάντηση ενημέρωσης για το Β’ Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών

χανιά-συνάντηση-ενημέρωσης-για-το-β-521538

Η Συντονιστική Επιτροπή του Β’ Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών, την Παρασκευή 7 Απριλίου, κάλεσε στις εγκαταστάσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, τους ιερείς των Ενοριών, τους εκπροσώπους των Συλλόγων και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Αποκόρωνα, σε συνάντηση ενημέρωσης, συζήτησης και ανταλλαγής προτάσεων, σχετικά με την οργάνωση του Συνεδρίου και την ως τώρα πορεία των ενεργειών.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσαν λεπτομερώς τους παρευρισκομένους για τη σημασία και τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να έχει το Συνέδριο στον Αποκόρωνα και τόνισαν τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των ανθρώπων του Αποκόρωνα, για την επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή του.

synendrio apokoroniotion 1Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, αφού ενημέρωσε για την πορεία της οργάνωσης και τις μέχρι τώρα διαδικασίες, αναφέρθηκε στη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων επιστημόνων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν, ιδίως στον ιστορικό-πολιτιστικό τομέα, γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα και το επίπεδο του Συνεδρίου. Ακόμη τόνισε τη σημασία της συνεργατικότητας σ’ αυτό το εγχείρημα, αλλά και την ευκαιρία να παρουσιαστούν πολλά πρωτότυπα στοιχεία για την Επαρχία μας μέσα από τις εισηγήσεις.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Αττικής κ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης τόνισε την ανάγκη της επεξεργασίας και υλοποίησης όλων των συμπερασμάτων και των προτάσεων του Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου, με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Ο κ. Στυλιανός Μιχελάκης, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό τμήμα, στη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στον πρωτογενή τομέα και στη δημιουργία κλίματος εξωστρέφειας των αγροτικών μας προϊόντων. Τέλος η κ. Αργυρώ Μπενάκη αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Δήμου να αξιοποιήσει τις προτάσεις και τα συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, οι οποίοι όχι μόνο εξέφρασαν τις απορίες τους, σχετικά με τον ρόλο και τους σκοπούς του Συνεδρίου, αλλά κατέθεσαν και τις δικές τους προτάσεις, τόσο για τη βελτίωση της οργάνωσής του, όσο και για τον εμπλουτισμό του σε θέματα και παράλληλες δράσεις κατά το διάστημα της διεξαγωγής του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook