Χανιά | Συνάντηση εκπροσώπων της ΟΕΒΕΝΧ με εκπροσώπους από τον Δήμο  Κισάμου

χανιά-συνάντηση-εκπροσώπων-της-οεβεν-0

Την Τετάρτη 02/09/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη Θ., της Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κα  Πατερομιχελάκη Κ., του Αντιδήμαρχου κ. Ξυπολιτάκη Μ., του  Αντιδημάρχου κ.  Παρτσαλάκη Α., του Αντιπροέδρου της Μονομετοχικής Εταιρίας κ. Φουρναράκη Μ.,  του Προέδρου της ΟΕΒΕΝΧ κ. Παυλάκη Ι.,  του γενικού Γραμματέας. της ΟΕΒΕΝΧ κ. Τερεζάκη Ν. και  του Συμβούλου της ΟΕΒΕΝΧ κ. Γιακουμιδάκη Μ. και κ. Κουτσουρέλη Γ. , με θέμα τη συνεργασία και τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του Δήμου και των σωματείων που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία. Η κουβέντα μεταξύ των δύο θεσμών έγινε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τα παρακάτω:

– Αναφέρθηκε το θέμα των αδειοδοτήσεων στο οποίο ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια του δήμου μέσω της επιτάχυνσης και της διευκόλυνσης των υπο- έναρξη επιχειρήσεων.

– Αναφέρθηκε το θέμα της απορρόφησης κονδυλίων από τον νέο κύκλο του ΕΣΠΑ και την προώθηση υπο- ένταξη έργων του δήμου από τα οποία θα ωφεληθούν τόσο οι επιχειρήσεις του Νομού όσο και ο ίδιος ο δήμος .

– Αναφέρθηκε το θέμα της καταγραφής των επαγγελμάτων του Δήμου, πρόταση την οποία δέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος καθώς θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης για της επιχειρήσεις του δήμου, αλλά και θα δώσει μια καλή οπτική για το ποιες επιχειρήσεις λειτουργούν εντός των πλαισίων του Δήμου.

– Προτάθηκε από την ομοσπονδία η επαφή με τη γραμματεία του Δήμου ώστε να κοινοποιούνται οι διαγωνισμοί και να έχουν πιο άμεση πρόσβαση σε αυτούς οι επιχειρήσεις μέλη των σωματείων.

– Τέλος αναφέρθηκε το θέμα του Κ.Δ.Β.Μ. το οποίο διαθέτει ο Δήμος και θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης στα μέλη του.

Γενικότερα, η επαφή κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να συνεχιστούν οι επαφές ώστε να δημιουργηθεί ένας δυνατός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook