Χανιά | Συνάντηση Βουλγαράκη με ΟΕΒΕΝΧ

χανιά-συνάντηση-βουλγαράκη-με-οεβενχ-281813

Την Τρίτη 1/9/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη  κυρίου Βουλγαράκη Α., του Προέδρου της ΟΕΒΕΝΧ Κύριου Παυλάκη Ι., τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΝΧ κύριους Καραπατάκη Η. , Βαρουξάκη Ε. , Τερεζάκη Ν. , Ψεγιαννάκη Π. και  του Συμβούλου της ΟΕΒΕΝΧ κύριου Γιακουμιδάκη Μ. και Κύριου Κουτσουρέλη Γ. , με θέμα τη συνεργασία και τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και των σωματείων που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία. Η κουβέντα μεταξύ των δύο θεσμών έγινε σε θετικότατο κλίμα και συζητήθηκαν τα παρακάτω:

– Καταρχήν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο θέμα της πάταξης του παρα-εμπορίου και της παρα-εργασίας καθώς έχει διογκωθεί το φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, λόγο της κρίσης. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια του νομίμου για την πάταξη τους.

– Στη συνέχεια αναφέρθηκε το θέμα των αδειοδοτήσεων στο οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια του νόμου.

– Αναφέρθηκε το θέμα του αναπτυξιακού νόμου και τις καθυστερήσεις που έχουν προκληθεί από τις επιτροπές της περιφέρεις στο θέμα των ελέγχων ώστε να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις στις εκταμιεύσεις των ποσών που δικαιούνται. Ο Αντιπεριφερειάρχη αναγνώρισε το γεγονός και τόνισε ότι οι επιτροπές και οι έλεγχοι θα προχωρήσουν με κανονικούς ρυθμού αρκεί να ομαλοποιηθεί η ροή χρημάτων από το υπουργείο,

– Υπερτονίστηκε το θέμα του ΒΟΑΚ με τις παθογένειες του από τα μέλη της Ομοσπονδίας, το οποίο αναγνωρίστηκε και από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη. Αναλύθηκαν οι αγκυλώσεις που έχουν δημιουργηθεί και καθυστερούν τον καθαρισμό του και την βελτίωση το και δόθηκε η διαβεβαίωση από τον Κο Βουλγαράκη ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να καθαριστεί ένα μέρος του από τις κατολισθήσεις των βροχών.

– Τέλος αναφέρθηκε το θέμα της απορρόφησης κονδυλίων από τον νέο κύκλο του ΕΣΠΑ και τη  διαχείριση του από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ώστε να τονωθεί η τοπική Οικονομία.

Γενικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν ιδιαίτερα θετικός στο θέμα  συνεργασίας με την Ομοσπονδία και προώθησης της επιχειρηματικότητας του νομού ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook