Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα με τους κατοίκους της παλιάς πόλης

χανιά-συνάντηση-βάμβουκα-με-τους-κατο-136046

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη Σπλάντζια βρέθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από μέλη της κίνησης «Δήμος Ενεργών Πολιτών», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

«Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου των κατοίκων της παλιάς πόλης Μάρκο Καραβιτάκη, μέλη του συλλόγου και κατοίκους, συζητήθηκαν προβλήματα της περιοχής. Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Καραβιτάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Βάμβουκας και οι Ενεργοί Πολίτες έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για την περιοχή και είναι γνώστες των προβλημάτων», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ακόμη, όπως επισημαίνεται, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βάμβουκας τόνισε: «ο “Δήμος Ενεργών Πολιτών” πιστεύει ότι, για να αποτελεί μία πόλη ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη, πρέπει πρωτίστως να είναι βιώσιμη για τους κατοίκους της. Η καθημερινότητα των δημοτών πρέπει να διευκολυνθεί με σχεδιασμένες παρεμβάσεις, που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μια σειρά προβλημάτων, όπως η προσβασιμότητα, οι καθημερινές μετακινήσεις, οι χώροι στάθμευσης, το κυκλοφοριακό και η ηχορρύπανση. Να ρυθμιστεί το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων με τρόπο που να μην υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να διασφαλίζεται η αρμονική συνύπαρξη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Δεν οραματιζόμαστε μία πόλη φάντασμα, ένα τουριστικό σκηνικό με ζωή λίγων μηνών κάθε χρόνο. Μία παλιά πόλη που κατεβάζει ρολά το χειμώνα. Για εμάς είναι ένα κομμάτι οργανικά ενταγμένο στη ζωή της πόλης των Χανίων. Είναι η εξ αδιαιρέτου περιουσία μας, πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί η φυσιογνωμία της, η ιστορικότητά της αλλά και η ποιοτήτα ζωής των κατοίκων της. Μόνο με ολοκληρωμένο μακρόπνοο σχεδιασμό, με σοβαρότητα, θα μπορέσουμε να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει. Να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την ένταξη της στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», είπε χαρακτηριστικά.

zarpa.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα με τους κατοίκους της παλιάς πόλης

  1. Έχει και άλλους κατοίκους η πόλη ρε! (βλέπε γενικά χάρτη καλλικράτη) Έλεος πιά με την παλιά πόλη, δεν βαρεθήκατε τόσα χρόνια να ασχολείστε με πέντε οικογένειες της παλιάς πόλης και να μεταφέρετε τους ογκόλιθους (μαζί με τους μασσωνόγερους) απο την ανατολική στην δυτική τάφρο και αντίστροφα και καλά κάναμε έργα? Κάντε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας και βάλτε την περιοχή στην unesco να τελειώνει, αλλά ναι ξέχασα οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ χανίων θα ξεσηκωθούν πάλι γιατί θέλουν και το χρήμα απ’τα παχηλά ενοίκια του ενετικού λιμένα και να έχουν την ησυχία τους στο σπίτι τους σαν να μένουν στο σφακοπηγάδι και τον δημόσιο δρόμο δικό τους χαρακτηρισμένο (ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) μιάς και κλείσανε τις πυλωτές-γκαράζ αυθαίρετα για να τα εκμεταλλευτούν οικονομικά και αυτά, ούστ ρε ξεφτίλες!

  2. Όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή,σε όλα τα ιστορικά μνημεία του κόσμου!Και όχι το σημερινό ατσιγγαναριό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook