Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

χανιά-συνάντηση-βάμβουκα-με-τον-πρόεδ-215464

vamvoukas ekabΗ εξεύρεση καταλληλότερου χώρου για την εγκατάσταση του κεντρικού τομέα του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, καθώς και άλλων τομέων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών εξετάστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε σήμερα, Δευτέρα 16/2/2015, το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β., Νίκο Παπαευσταθίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία και του Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Μανώλη Αδοντάκη, εξετάστηκαν οι τρόποι, μέσω των οποίων ο Δήμος Χανίων θα μπορούσε να συμβάλλει, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στην περιοχή μας. Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι προβλέπεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, χώρος για τομέα του Ε.Κ.Α.Β.

Μάλιστα, στην παρούσα φάση εξετάζεται και η στέγαση τομέων στο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο του Κλαδισού, καθώς και στις εγκαταστάσεις της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ακόμη ότι κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της αυξημένης παρουσίας τουριστών, αυξάνονται τα περιστατικά στα οποία καλούνται να συνδράμουν τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β., γι’ αυτό και χρειάζεται η καλύτερη δυνατή κατανομή.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαευσταθίου και ο κ. Βάμβουκας συμφώνησαν να ξεκινήσει εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στην παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ, όπως επισημάνθηκε, άμεσα θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου από το Ε.Κ.Α.Β.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι δίδεται μεγάλη βαρύτητα στην περιοχή των Χανίων, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτουν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου “Γ. Δασκαλογιάννης” και του λιμένα της Σούδας, οι οποίες εξυπηρετούν σημαντικό αριθμό ατόμων, γι’ αυτό και κρίνεται χρήσιμη η παρουσία του Ε.Κ.Α.Β.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook