Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα με επικεφαλής παρατάξεων για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

χανιά-συνάντηση-βάμβουκα-με-επικεφαλ-642985

Τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, συζήτησαν σήμερα επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, μετά από πρόσκληση του τελευταίου και με αφορμή το ότι το ζήτημα, θα απασχολήσει το προσεχές δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χανίων.

Στην πρόσκληση του δημάρχου Χανίων ανταποκρίθηκαν ο κ. Δημήτρης Λειψάκης, από την παράταξη Χανιά Μαζί για το Δήμο μας, ο κ. Γιάννης Σαρρής από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος, και ο κ. Άρης Παπαδογιάννης από την δημοτική παράταξη 100/5.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας το θεμα που έχει προκύψει με την δημιουργία Σημείου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο είναι ίσως κίνηση των στρατιωτικών για να κατοχυρώσουν ένα τμήμα του Στρατοπέδου, ενώ χαρακτήρισε σημαντικές τις αξιώσεις του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες το 50% τους ανήκει.

Ο δήμαρχος Χανίων είπε πως ο δήμος εμμένει στην θέση του για παραχώρηση του Στρατοπέδου, το οποίο θα διατεθεί στην τοπική κοινωνία και θα αξιοποιηθεί όπως έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Λειψάκης είπε ότι το όλο ζήτημα βρίσκεται σε ένα τέλμα ενώ τόνισε πως η πολιτεία εκεί που έλεγε πως ξεκινούν οι διαδικασίες παραχώρησης τώρα αλλάζει ρότα, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη συσπείρωσης της τοπικής κοινωνίας για να διεκδικηθεί το αυτονόητο.

Ο κ. Άρης Παπαδογιάννης σημείωσε πως πάγια θέση είναι η παραχώρηση του Στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε ανεξήγητη την απόφαση για την δημιουργία σημείου υποδοχής νεοσυλλέκτων.

Τέλος από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Σαρρής πως ο δήμος Χανίων πρέπει να διαθέτει εναλλακτικές προτάσεις όταν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πως τους εκπροσώπους του υπουργείου, ενώ σημείωσε πως αυτό που λείπει σήμερα είναι ένα δημοτικό συμβούλιο με μια θέση για το συγκεκριμένο θέμα, που παράλληλα θα είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τη  θέση της κοινωνίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook