Χανιά | Συνάντηση Βάμβουκα, με εκπροσώπους σχολών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

χανιά-συνάντηση-βάμβουκα-με-εκπροσώπ-601191

Συνάντηση με εκπροσώπους σχολών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της πόλης μας είχε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσφορά θέσεων φοίτησης για απόκτηση πτυχίου και εξάσκηση επαγγέλματος σε νέους, που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, τονίστηκε η σημασία της συγκεκριμένης προσφοράς, καθώς οι θέσεις δόθηκαν σε παιδιά, που αποφοίτησαν το 2016 και το 2017 από το Λύκειο και επελέγησαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από το αρχείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, ενώ οι οικογένειες τους είναι ωφελούμενοι του προγράμματος της κάρτας σίτισης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτηρίων επεσήμαναν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν πολλοί συνδημότες μας.

Σημειώνεται ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμΕΑ & Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν έξι (6) θέσεις από:

  1. Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου, που προσέφεραν δύο θέσεις για σπουδές στην ειδικότητα «Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης» και μία θέση Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών.
  2. Τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων «HOTELIER EDUCATION» δύο θέσεις στην ειδικότητα «Ζαχαροπλαστικής Τέχνης» και «Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων»
  3. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ  Χανίων  δύο θέσεις στην ειδικότητα «Τεχνίτης Περιποίησης Νυχιών».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook