Χανιά | Συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

χανιά-συμμετοχή-του-δήμου-πλατανιά-στ-440629

Τη συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά  – για πρώτη χρονιά – στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ), με την διοργάνωση, από τις 17 έως τις 25 Οκτωβρίου 2016, μιας σειράς δράσεων σχετικές με το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης που έχει τίτλο «Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες: σεβασμός, διάλογος και αλληλεπίδραση», ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Πλατανιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και συντονιστής της ΕΕΤΔ, κ. Γαβριήλ Κουρής.

«Για μία σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενίσχυση της γνώσης της τοπικής δημοκρατίας και την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο» έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκης, προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στην ΕΕΤΔ – σε συνέχεια της υπ. αρ. 351/2016 απόφασης του ΔΣ Πλατανιά – θα ενισχύσει την εξωστρέφεια του Δήμου Πλατανιά και θα δώσει τη δυνατότητα σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού να ενημερωθούν και να εμπλακούν για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες» σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η συμμετοχή κάνει τη διαφορά».

Παράλληλα ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε θερμά τους φορείς που συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία, και ιδιαίτερα τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δ. Πλατανιά, το Δήμο Χανίων / Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά κ. Γ. Κουρής επισήμανε ότι «σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία τίθεται υπό αμφισβήτηση – και η προάσπιση των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί στοίχημα και ζητούμενο, δράσεις όπως αυτές που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία καθώς όχι μόνο ενδυναμώνουν και προάγουν τη γνώση γύρω από τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι αλλά ταυτόχρονα προωθούν τη γνώση για μια σειρά από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως αυτά της προστασίας και σεβασμού της προσωπικότητας και της διαφορετικότητας, των ατομικών δικαιωμάτων και της προώθησης της απασχόλησης, εστιάζοντας σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι μαθητές και οι νέοι».

Όπως τόνισε ο κ. Κουρής «το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Πλατανιά για την ΕΕΤΔ, χαρακτηρίζεται από μία στοχευμένη προσέγγιση με επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσανατολισμό ενώ κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων είναι ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας αυτών μια και υπάρχει πρόβλεψη για υλοποίηση τουλάχιστον μίας δράσης σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Πλατανιά».

Μεταξύ των δράσεων που ξεχωρίζουν είναι οι ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying), το βιωματικό σεμινάριο για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων άνεργων νέων και νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, τα δημιουργικά εργαστήρια για τα δικαιώματα των παιδιών και την πολυπολιτισμικότητα και η ενημερωτική εκδήλωση για τους νέους και τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%b5%cf%84%ce%b4-2016

platanias-poster-a3-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf-3

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook