Χανιά | Συμβουλές για τον προϋπολογισμό της οικογένειας | Ημερίδα για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ

χανιά-συμβουλές-για-τον-προϋπολογισμ-640140

Μια πολύ χρήσιμη και κατατοπιστική ημερίδα παρακολούθησαν στο δημοτικό κατάστημα Χανίων, οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ και κοινωνικά ευάλωτοι της πόλης.

Η ημερίδα, που κατακλύστηκε από τους δικαιούχους, εστίασε στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την κατάρτιση των ωφελουμένων, στοχεύοντας στην επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων, (οφειλές στις τράπεζες και στο δημόσιο, ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, φορολογικές διαδικασίες κ.α.) καθώς και εκπαίδευση για την κατάρτιση και ορθολογική διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού με περισσότερη σύνεση.

Σχεδιασμός και έλεγχος των οικογενειακών δαπανών με στόχο την οικονομική αναδιοργάνωση για την επίτευξη αξιοπρεπούς διαβίωσης σε περίοδο κοινωνικοοικονομικής αστάθειας.  

«Ο Δήμος Χανίων στηρίζει 760 οικογένειες οι οποίες αν και δεν είναι ενταγμένες στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, είναι δικαιούχες του ΚΕΑ», δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, καταδεικνύοντας το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει και στο Δήμο μας.

Το μέλος του Ένωσης Καταναλωτών της Περιφέρειας Κρήτης Αντιγόνη Αγγελάκη, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση, τόνισε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διαχείριση και πως να καταφέρει να εξοικονομήσει από το οικογενειακό ταμείο, πόσο μάλιστα όταν ανήκει στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσε η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook