Χανιά | Συγκέντρωση και πορεία για το κλείσιμο της ΕΡΤ | Photos

χανιά-συγκέντρωση-και-πορεία-για-το-κλ-69912

ert agora1Πλήθος Χανιωτών συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων για να εκφράσει την αντίθεση του, στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, αλλά και να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης που από χθες είναι χωρίς δουλειά.

ert agora5

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 18:00. Οργή, αγανάκτηση αλλά και αγωνία για τις πολιτικές εξελίξεις έχουν δώσει τη θέση τους στο αρχικό «μούδιασμα» που προκάλεσε η είδηση του «λουκέτου» στην κρατική τηλεόραση.

ert agora

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, ο εξελίξεις είναι ραγδαίες με τον Αντώνη Σαμαρά να φέρνει σήμερα το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ στη Βουλή, ζητώντας –όπως φημολογείται- Ψήφο Εμπιστοσύνης.

ert agora4

Στα Χανιά εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ,συλλογικότητες και απλός κόσμος, με πανό και συνθήματα, ζητούσαν να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια τηλεόραση, και παράλληλα, εξέφραζαν την αντίθεση τους στις πρακτικές της κυβέρνησης.

Με δηλώσεις της στο zarpa.gr η διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων Άννα Μακράκη Καρέλλα τόνισε πως «μέχρι και χθες ήμασταν υπάλληλοι της ΕΡΑ Χανίων, και από σήμερα ανήκουμε σε ένα νέο φορέα με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ, με νέο καταστατικό και όρους που δεν γνωρίζουμε. Η ΕΡΑ Χανίων συνεχίζει να εκπέμπει με τις τρεις συχνότητες της και από τα FM και από τα μεσαία, και μέσω του ιντερνετ.»

Η διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων τέλος ευχαρίστησε τους Χανιώτες που και χθες και σήμερα συμπαραστάθηκαν στους εργαζόμενους.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της αγοράς, μετά τους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην αφετηρία της.

Με την ολοκλήρωση της πορείας, συγκεντρωμένοι,  κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα, για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους.

ert agora3

Υπενθυμίζουμε ότι για αύριο Πέμπτη,  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, συμπαρεστεκόμενοι στους 2.600 υπαλλήλους της ΕΡΤ.

ert agora6

Οι φορείς και τα συνδικάτα καλούν τους Χανιώτες να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook