Χανιά | Στόχος η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού | Εκδήλωση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας

χανιά-στόχος-η-αξιοποίηση-του-ανθρώπι-528229

Για σχέδιο που στόχο έχει την αξιοποίηση του ευρύτερου ανθρώπινου δυναμικού σε ότι αφορά στην έρευνα και την καινοτομία, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη σε διάφορους τομείς, έκανε λόγο σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης, κατά την διάρκεια παρουσίασης της ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΣΠΑ 2014 -2020).

Ο κ. Φωτάκης είπε μεταξύ άλλων υπάρχει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στην χώρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ακαδημαϊκό ερευνητικό δυναμικό της Κρήτης γα το οποίο όπως είπε ξεχωρίζει.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, που έχει επιλεγεί σαν περιφέρεια πρότυπο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την υλοποίηση των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα μειωθεί η φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ο κ. Φωτάκης είπε πως ζητούμενο είναι η δημιουργία ευκαιριών σταδιοδρομίας αλλά και η ύπαρξη τέτοιων θυλάκων που θα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το δυναμικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ .Γιάννης Μαργαρώνης έκανε λόγο για καλή συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργού με τα δύο επιμελητήρια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook