Χανιά | «Στο Φως του Φεγγαριού» | Μοναδική μουσική εκδήλωση στη Ρόκκα Κισάμου

χανιά-στο-φως-του-φεγγαριού-μοναδι-161489

afisa rokaΤην Κυριακή 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική μουσική εκδήλωση στο χωριό Ρόκκα στην Κίσαμο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο «Φως του Φεγγαριού» και συνδιοργανώνεται από σημαντικούς συλλόγους και φορείς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, του αρχαιολογικού αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας μας.

Το χωριό Ρόκκα βρίσκεται 15.5 χλμ. από το Καστέλι Κισσάμου και 35 χλμ από τα Χανιά. Πάνω στο λόφο πού δεσπόζει στο χωριό, υπάρχουν ερείπια Βυζαντινού κάστρου, με υπολείμματα από δεξαμενές και κτίρια. Το Βενετσιάνικο όνομα του κάστρου είναι «Rocca», και γι αυτό το χωριό ολόκληρο ονομάζεται και σήμερα Ρόκκα. Στο χώρο βρίσκονται τα ερείπια ενός Βυζαντινού φρουρίου.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο «Τρουλί» της Ρόκκας στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου στα δυτικά όρια του οποίου εκτείνεται το φαράγγι της Ρόκκας μήκους 2km ξεκινάει κοντά στο χωριό Δελιανά. Η θέα αλλά και η αίσθηση που προσφέρει ο χώρος αυτό στον επισκέπτη είναι πραγματικά μοναδική.

Σε συνέχεια της περυσινής πρώτης εκδήλωσης, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού (περισσότεροι από 2.500 θεατές), για δεύτερη φορά ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας Κισάμου ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό υπό το Φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και τις μελωδίες της Ορχήστρας Εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα.

Την δεκαοκταμελής ορχήστρα εγχόρδων θα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Παύλος Σεργίου και πλαισιώνεται από την Αγγελική Καθαρίου, Μεσόφωνος και τον Χρήστος Ζερμπίνος στο Ακκορντεόν. Ενδεικτικά το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Του Φεγγαριού, του Φαραγγιού, τ’ Αυγούστου!…» θα είναι το εξής:

«Του Φεγγαριού, του Φαραγγιού, τ’ Αυγούστου!…»

• Edward Elgar (1857-1934): «Σερενάτα για ΄Εγχορδα», του 1892 Allegro piacevole Larghetto Allegretto Η ΑΣΟΝιέτα.

• Johann Sebastian Bach(1685-1750): «΄Αρια» από την 3η Σουίτα για Ορχήστρα σε Ρέ Μείζονα BWV 1068 Διασκευή για Ακκορντεόν & ΄Εγχορδα.

• Βασίλης Τενίδης (γεν. 1942): «Ντιβερτιμέντο» για Ακκορντεόν & ΄Εγχορδα

• Astor Piazzolla(1921-1992): «Melodia en La menor» «Libertango» Διασκευές για Ακκορντεόν & ΄Εγχορδα Χρήστος Ζερμπίνος & ΣΟΝιέτα.

• Georges Bizet(1838-1875): «Αντατζέτο» από 1η Σουίτα «Αρλεζιάνα» Η ΑΣΟΝιέτα «Χαμπανέρα» από την «Κάρμεν» (διασκευή για ΄Εγχορδα & Φωνή)

• Nino Rota(1911-1979): «Δύο Τραγούδια» (διασκευές για ΄Εγχορδα & Φωνή)

• Paolo Tosti(1846-1916): «Δύο Τραγούδια για το Φεγγάρι» (διασκευές για ΄Εγχορδα & Φωνή) Αγγελική Καθαρίου & ΑΣΟΝιέτα.

• Kurt Weil(1900-1950)/Roger Fernay: «Γιουκάλι» Αγγελική Καθαρίου & Χρήστος Ζερμπίνος.

• Μάνος Χατζηδάκις(1925-1994): «Χάρτινο το φεγγαράκι …»

«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι …»

«Κάτω στου Διγενή τα κάστρα …»

«΄Ομορφη πούν’ η Κρήτη …»

«Δεν ήταν νησί …»

(διασκευές για Ακκορντεόν, Φωνή & ΄Εγχορδα)

Αγγελική Καθαρίου – Χρήστος Ζερμπίνος – ΑΣΟΝιέτα.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης:

ΚΕ΄Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Κισάμου-Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Νεολαία Κισάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας.

Είσοδος Ελεύθερη

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook