Χανιά | Στο φαράγγι του Βαρθολομά την Κυριακή ο Ορειβατικός

χανιά-στο-φαράγγι-του-βαρθολομά-την-κυ-418599

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση στα ανατολικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει διάσχιση του άγριου, αλλά βατού φαραγγιού του Βαρθολομά, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το ορεινό χωριό της Ίμπρου, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την πεζοπορία σε βατό ανηφορικό μονοπάτι, για να ανέβουν στην τοποθεσία κοντά στον εγκαταλελειμμένο οικισμό των Λάκκων και να συνεχίσουν για πολύ λίγο σε χωματόδρομο και να κατέβουν στην αρχή του Σφακιανού φαραγγιού ή Βαρθολομά. Η πεζοπορία θα συνεχιστεί σε μονοπάτι και στην κακοτράχαλη δασωμένη κοίτη του φαραγγιού, για να καταλήξουν στην έξοδο του, κοντά στην Χώρα Σφακίων.

Η πεζοπορία στην εξόρμηση αυτή είναι πολύωρη, αλλά χωρίς τεχνικές δυσκολίες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους αντιανεμικό, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:45 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 29/09. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Μάριος Παπαδάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook