Χανιά | Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Βάμβουκας

χανιά-στο-συνέδριο-της-κεδε-ο-βάμβουκα-584423

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, για μία σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις σε Υπουργεία και Φορείς προκειμένου να προωθήσει αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Χανίων.

Παράλληλα, από αύριο Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Χανίων θα συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) στα Ιωάννινα με θέμα «Μεταρρύθμιση στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ.Ε., θα βρεθεί το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως τα οικονομικά των δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τα «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης στους ΟΤΑ, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την απασχόληση, το μεταναστευτικό ζήτημα, τις προληπτικές μορφές ελέγχου στους ΟΤΑ, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία.

Τον Δήμαρχο Χανίων θα αναπληρώνει κατά την απουσία του, όπως ορίζεται, ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Βλαχάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook