Χανιά | Στο «πόδι» οι αρχές για τη διάσωση Τσέχου πεζοπόρου

χανιά-στο-πόδι-οι-αρχές-για-τη-διάσω-68391

gorge-diasosiΤέλος καλό , όλα καλά για τον Τσέχο τουρίστα που τραυματίστηκε ενώ διέσχιζε με δύο φίλους του, το μεσημέρι, το γνωστό για τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του μονοπάτι Ε4.

Ο 50χρονος κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε σημείο του φαραγγιού Άνυδρο, χτύπησε στο πόδι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει.

Οι φίλοι του κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια τις αρχές, που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Έτσι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσέγγισαν το σημείο και με φορείο μετέφεραν σε μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων τον Τσέχο επισκέπτη, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, δύο επισκέπτες, που επιχειρούσαν να διανύσουν μια απόσταση από τα Σφακιά στη Σούγια, ξέμειναν από δυνάμεις και νερό με αποτέλεσμα να καλέσουν σε βοήθεια. 

Οι δύο αλλοδαποί επισκέπτες, εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Π.Υ , που έσπευσαν στην περιοχή, οι οποίες τους παρέλαβαν για να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Κανδάνου, για την παροχή και σε αυτή την περίπτωση των πρώτων βοηθειών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook