Χανιά | Στο προσκήνιο οι πολίτες της Αμπεριάς

χανιά-στο-προσκήνιο-οι-πολίτες-της-αμπ-184848

PB161830

Το σχέδιο των κατοίκων της Αμπεριάς για την αξιοποίηση το πάρκου και άλλα ζητήματα της γειτονιάς, άκουσαν ο Δήμαρχος Χανίων και εκπρόσωποι του Δήμου σήμερα το πρωί, σε συνάντηση με τους κατοίκους που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εβδομάδας τοπικής δημοκρατίας στα Χανιά.

PB161826«Εδώ υπάρχει ένας χώρος πρασίνου έξι στρεμμάτων, ο οποίος είναι αδιαμόρφωτος και αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με καταπατήσεις. Πριν από χρόνια, μετά από πρωτοβουλία που είχαν πάρει οι αρχιτέκτονες της ομάδας «P-public» ξεκίνησαν κάποιες εργασίες, οι οποίες όμως σταμάτησαν με ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής. Σήμερα ως δημοτική αρχή πλέον είμαστε εδώ για να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να προσδιορίσουμε τι θέλουν από αυτόν το χώρο και να προσαρμόσουμε μια μελέτη στις ανάγκες τους, ώστε όταν βρεθεί χρηματοδότηση να είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο κ. Βάμβουκας, αφού άκουσε τους πολίτες και δεσμεύτηκε για το ότι «αυτή η εικόνα είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει».

PB161828Οι κάτοικοι

Θετικά σχολίασαν οι κάτοικοι το γεγονός ότι το πάρκο καθαρίστηκε από τα συνεργεία του Δήμου: «Βλέπουμε ανταπόκριση από τη  νέα Δημοτική Αρχή. Υπάρχει θετικό κλίμα, ελπίζουμε να μην μείνει στα λόγια» σχολίασε από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Κατοίκων, η κα Ιουλία Κορομηλά. Οι κάτοικοι, ζητούν ένα πάρκο αθλητισμού, ήπιας αναψχής και πράσινο. «Μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν, ζητάμε τακτικό καθαρισμό, να διατηρηθεί αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ για να δει κι ο κόσμος ότι κάτι γίνεται και να συμεττάσχει ακόμη πιο ενεργά στις εθελοντικές δράσεις.»

«Στολίδι» για την πόλη

Στην συνάντηση, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» Γιάννης Σαρρής που ήταν ενεργό μέλος και της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπεριάς.

«Εδώ ήταν ένας σκουπιδότοπος που συνέβαλε στο να αυξηθεί η μιζέρια των κατοίκων της γειτονιάς, ένας χώρος εγκατάλειψης και ντροπής. Μετά από παρέμβαση των κατοίκων και εθελοντισμό πάρα πολλών παιδιών και αρχιτεκτόνων, διαμορφώθηκε και τώρα μπορεί να γίνει χώρος αθλήτισμού, αναψυχής, πράσινου που θα ομορφαίνει και θα διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Χαίρομαι που σήμερα είμαστε εδώ με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχος. Αν η δημοτική αρχή αγκαλιάσει την «τοπική δημοκρατία» και την κάνει πράξη, θα γίνει εδώ ένα στολίδι για την πόλη. Πιστεύουμε ότι το όραμά μας είναι κοινό και ελπίζουμε να μην το εγκαταλείψει» είπε χαρακτηριστικά.

Τον Δήμαρχο, συνόδευαν και οι αντιδήμαρχοι με τις σχετικές αρμοδιότητες καθαριότητας, πολεοδομίας και περιβάλλοντος και τεχνικών έργων, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, Γιώργος Φραγγεδάκης και Μανώλης Κεμεσίδης  και οικονομικών Νεκτάριος Αλεξανδράκης και δημοτικοί σύμβουλοι.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook