Χανιά | Στο Νέο αρχαιολογικό Μουσείο στη Χαλέπα η έκθεση με τις αφίσες του ΕΟΤ

χανιά-στο-νέο-αρχαιολογικό-μουσείο-στ-575684

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με την ευγενική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», διοργανώνουν έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the Eternal Light», από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού, μετέπειτα Ε.Ο.Τ., μέχρι και το 2009. Πολλές αφίσες είναι έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως  των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή,  Π. Τέτση,   Μ. Κατζουράκη,  Φ. Κάραμποτ και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly’s), Σ. Μελετζή,  Δ. Χαρισιάδη, καθώς και σημαντικών γραφιστών.

Παράλληλα με τις αφίσες, εκτίθενται μπροσούρες από το 1926 ακόμη, όταν γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη  τουριστική μακέτα  χρονολογίας 1929 – 1932, καθώς και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού.

Η συλλογή και η επιμέλεια της Έκθεσης ανήκει στον Λευτέρη Λαμπράκη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 μμ.

Η Έκθεση θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τις 9.00 πμ. μέχρι και τις 2.00 μμ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook