Χανιά | «Στο μηδέν παραμένει η μέριμνα για τα αδέσποτα στον Δήμο Χανίων» καταγγέλλει η φιλοζωική

χανιά-στο-μηδέν-παραμένει-η-μέριμνα-γ-233174

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο  Φ.Σ.Χανίων Η Προστασία των Ζώων, μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο του Αποκόρωνα, διαπίστωσαν ότι έχουν γίνει θετικά βήματα για τα αδέσποτα και ανακοίνωσαν τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Αποκορώνου υπό το συντονισμό του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη ευρεία σύσκεψη της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα διευρυμένη και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου καθώς και με την παρουσία των Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής του Αποκόρωνα .

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας και του Συλλόγου Η Προστασία τω Ζώων ,ώστε να συζητηθούν μέτρα για τον περιορισμό των αδεσποτων ζώων.

Το κύριο θέμα το οποίο ετέθη προς τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ήταν η εφαρμογή της νομοθεσίας προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ιδίως όσον αφορά την υποχρεωτική σήμανσή τους και καταγραφή στην βάση δεδομένων που διατηρεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και ο περιορισμός των ανεξέλεγκτων γεννήσεων .

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει οτι τα αδέσποτα δημιουργούνται κυρίως από τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς , οι οποίοι είτε τα εγκαταλείπουν και μεταβάλλονται αυτά σε αδέσποτα είτε επιτρέπουν τις αθρόες γέννες τους και στην συνέχεια πετούν παντού τα νεογέννητα ζώα.

Τόσο από την πλευρά μας όσο και από την πλευρά του Δημάρχου τέθηκε σαν προϋπόθεση να προηγηθεί, για μια ακόμη φορά , ενημέρωση των δημοτών πριν την έναρξη ελέγχων εκ μέρους της αστυνομίας και πριν την βεβαίωση των διοικητικών προστίμων τόσο για την έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης όσο και για την αδυναμία εκ μέρους του ιδιοκτήτη αποδεδειγμένης διάθεσης μέσω της υιοθεσίας των νεογέννητων ζώων.

Από τον κ. Δήμαρχο τονίστηκε ιδιαίτερα οτι η ύπαρξη τόσων εγκαταλελειμμένων ζώων δεν μας τιμά και οτι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα καταδεικνύει και το επίπεδο του πολιτισμού μας.

Τα παρευρισκόμενα στελέχη της αστυνομίας διαβεβαίωσαν , οτι θα κάνουν ο, τι μπορούν για να συμβάλλουν στην αλλαγή του τοπίου και στην μη ύπαρξη αδεσποτων ζώων.

Με την ευκαιρία του Δελτίου μας να επισημάνουμε εκ νέου τα πολύ θετικά βήματα του Δήμου Αποκορώνου αλλά και εσχάτως του Δήμου Πλατανιά σε αντίθεση με τον Δήμο Χανίων , ο οποίος παρά τις συνεχείς δικές μας προσπάθειες εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο μηδέν.»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook