Χανιά | Στο ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» ο Φορτσάκης | Το οικονομικό αδιέξοδο πρόβλημα στη λειτουργία του

χανιά-στο-κηφαπ-η-μεγαλόχαρη-ο-φορτσ-414486
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα όρια του λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (ΚΗΦΑΠ) «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», στα Χανιά καθώς η σχεδόν ανύπαρκτη χρηματοδοτική του υποστήριξη από την πολιτεία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχει μειώσει την δυνατότητα χορηγιών και πρόσφορων από φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθιστούν αβέβαιο το μέλλον του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Κέντρο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Βουλευτής Επικρατείας και Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ν.Δ κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων κ. Μανώλη Κελαϊδή προκείμενου να ενημερωθεί για την λειτουργία του ΚΗΦΑΠ και την προσφορά του.

Ο κ. Φορτσάκης ενημερώθηκε για το έργο του Κέντρου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την διοίκηση του ΚΗΦΑΠ, και σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων πως η επίσκεψη του εντάσσεται στις δράσεις που έχει αναπτύξει η ΝΔ μεταξύ των οποίων είναι και οι συναντήσεις με τέτοιου είδους φορείς που στηρίζουν ευάλωτους πληθυσμούς και για τους οποίους από την πλευρά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπάρχει η βούληση για την ενίσχυση τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Φορτσάκης τόνισε πως το ΚΗΦΑΠ προσφέρει σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο και συνεχάρη το προσωπικό του για την συνεισφορα του σε αυτό τον τομέα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΗΦΑΠ κ. Νικόλαος Τρίκας είπε πως το ΚΗΦΑΠ σήμερα φιλοξενεί 16 άτομα, καθώς σύμφωνα με τον άδεια που διαθέτει το κέντρο δεν είναι δυνατόν να προσφέρει βοήθεια σε περισσότερα παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Ο . Τρίκας αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών, αναφέρθηκε στο σημαντικότερο πρόβλημα του κέντρου το οποίο όπως είπε είναι το οικονομικό.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Τρίκα, τα ετήσια έξοδα του ΚΗΦΑΠ ανέρχονται περίπου στις 140.000 ευρώ, με την πολιτεία να καταβάλει μέσω τις περιφέρειας 8.000 τον χρόνο ενώ το ίδιο ποσο δίνει και ο δήμος Χανίων.

Ο πρόεδρος του ΚΗΦΑΠ είπε πως η λειτουργία του κέντρου τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στις προσφορές των τοπικών φορέων και των πολιτών, που με διάφορες χορηγίες κάλυπταν τα λειτουργικά του έξοδα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook