Χανιά | Στο καθήκον Παραμονή Πρωτοχρονιάς | Τι λένε όσοι δουλεύουν μακριά από την οικογένεια | Photos

χανιά-στο-καθήκον-παραμονή-πρωτοχρον-479078

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχουν και οι άνθρωποι που περνούν τις γιορτές στο καθήκον, μακριά από την οικογένειά τους και τους φίλους.

Στο καθήκον λοιπόν, τα σώματα ασφαλείας. Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί και να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις.

Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία 

Η πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 μέρες το χρόνο. Ο αξιωματικός ασφαλείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αρχιπυροσβέστης κ. Χρήστος Σούλιας, μιλώντας στο zarpanews.gr είπε:

» Ως γνωστόν βρισκόμαστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο καθήκον. Όλες οι μέρες του χρόνου είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς, δεν θα αλλάξει ποτέ, πάντα θα είμαστε κοντά στον πολίτη όλες τις ημέρες.

Όσο για το πως περνούν μακριά από τις οικογένειές τους οι εργαζόμενοι στην Π.Υ στις γιορτές, ο κ. Σούλιας, είπε: » Είναι συνηθισμένο για μας, γιατί με τους συναδέλφους εδώ περνάμε περισσότερες ώρες από ότι με τις οικογένειές μας. Είμαστε ήδη οικογένεια. Επειδή αντιμετωπίζουμε διάφορα περιστατικά και αναγκαζόμαστε να είμαστε δεμένοι, το να μην κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας, είναι το λιγότερο σημαντικό σε σχέση με αυτά που βλέπουμε μέσα από τη δουλειά μας και ζούμε έξω και ευχόμαστε να μη συμβαίνουν.»

Για το εάν έχουν αντιμετωπίσει ευτράπελα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους στις γιορτές, ο κ. Σούλιας ανέφερε: «Τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν πλημμύρες, το κάψιμο μιας καφετέριας, αλλά φέτος τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο ήπια.Φέτος ως τώρα δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι. Το μόνο που συνέβη σήμερα το μεσημέρι, ήταν ο αποκλεισμός στα χιόνια ενός νεφροπαθούς, όπου χρειάστηκε να επέμβουμε και να ανοίξουμε το δρόμο με φτυάρια, προκειμένου να μεταβεί ο ασθενής στο Νοσοκομείο. Ευχόμαστε στον κόσμο Καλή Πρωτοχρονιά, υγεία και ευτυχία. Οι πολίτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί και το νέο έτος να είναι δημιουργικό και να είναι όλοι καλά.» soulias_pirosbestikiΠάντως οι εργαζόμενοι που περνούν τις γιορτές στο καθήκον φροντίζουν να το γιορτάσουν με τα απαραίτητα. Όπως φαίνεται στην ΠΥ Χανίων θα κόψουν και τη βασιλόπιτά τους, με την έλευση του νέου έτους. pirosbestiki_xaniaΕΚΑΒ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς πέρασαν στο Καθήκον και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Η Μαρία Γαζίνη: Διασώστης -Πλήρωμα ασθενοφόρου μίλησε για τη φύση του επαγγέλματος ενώ αναφέρθηκε και σε δύσκολα συμβάντα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της, στις γιορτές: «Εμείς και αυτές τις γιορτινές ημέρες είμαστε στο καθήκον, για να βοηθάμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, τους ανήμπορους που δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους, είτε γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσον είτε γιατί δεν έχουν χρήματα να πάρουν μεταφορικό μέσον. Πάντα στις γιορτές, οι άνθρωποι συνηθίζεται να τρώνε και να πίνουν πολύ και μετά να οδηγούν και να αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα. Τα πιο επικίνδυνα και πιο συνηθισμένα περιστατικά που χρειάζονται άμεση επέμβαση είναι οι κλήσεις για καρδιολογικά προβλήματα.» Πέρσι με τις πλημμύρες που έπληξαν τα Χανιά την Πρωτοχρονιά, τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να παρέμβουν, καθώς ήταν ακατάλληλα και το νερό έφτανε μέχρι την πόρτα, οπότε το έργο μας ήταν αρκετά δύσκολο.

Και ο Γιάννης Λαμπρινάκης, διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στα Χανιά, πέρασε την ημέρα στο καθήκον. Όπως είπε ο ίδιος στο zarpanews.gr » Έχω οικογένεια και είναι δύσκολο να είσαι μακριά στις γιορτές, αλλά, αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να δουλέψουμε αυτές τις μέρες. Αυτές τις ημέρες συνηθισμένα περιστατικά είναι τα τροχαία που προκαλούνται λόγω ακλοόλ αλλά στη δική μου βάρδια δεν έχει τύχει ποτέ κάτι σημαντικό. Καλή χρονιά σε όλους. Προσοχή με το ποτό. Να μην πίνουν οι πολίτες και να οδηγούν. Φέτος θα μπορούμε να επέμβουμε με μεγαλύτερη ευκολία όπου χρειαστεί, καθώς η Περιφέρεια Κρήτης μας διέθεσε 5 καινούρια ασθενοφόρα και την ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό. Είχαμε σοβαρό πρόβλημα στα Χανιά με τα οχήματα και τώρα λύθηκε. »

ekav_protoxroniaekav_protoxronia1ekab_xanoaiΠρωτοχρονιά στο καθήκον θα κάνουν και οι Αστυνομικοί αλλά και οι δημοσιογράφοι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook