Χανιά | Στο δρόμο οι κάτοικοι: Μαζεύουν υπογραφές και ζητούν άμεση λύση για τη διασταύρωση-καρμανιόλα | Photos

χανιά-στο-δρόμο-οι-κάτοικοι-μαζεύουν-755643

Άμεση παρέμβαση για να σταματήσουν τα ατυχήματα στη διασταύρωση-καρμανιόλα ζητούν με επιστολή που συνυπογράφουν οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι των κατοίκων και φορέων της περιοχής, μαζεύτηκαν στη διασταύρωση του Χάντακα όπως είναι γνωστή η συμβολή των οδών Ι.Καποδίστρια και Θεοτοκοπούλου, που ενώνει την Κάτω με την Άνω Αγία Μαρίνα. Ένα σημείο του δρόμου, όπου -όπως καταγγέλλουν- συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά τροχαία ατυχήματα.

Οι κάτοικοι μη μπορώντας να αντέξουν άλλο αυτή την καθημερινή απειλή για τη ζωή των διερχομένων, αποφάσισαν σήμερα να κάνουν μια τυπική παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο, μαζεύοντας παράλληλα υπογραφές κάτω από το κείμενο που ζητούν άμεση παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις για την ώρα, αλλά και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όπως είπε ο Νίκος Καστρινάκης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ζητάνε προειδοποιητική σήμανση με φανάρια και ταμπέλες στο δρόμο που φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

Μάλιστα σταματούσαν τα αυτοκίνητα με περίοικους για να υπογράψουν και εκείνοι την επιστολή για το πρόβλημα στον δρόμο.


Στο σημείο βρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι της άρχουσας παράταξης ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όπως η Μαρία Κοκκινάκη και ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας Σταύρος Φιωτάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να γίνουν άμεσες ενέργειες και το αργότερο σε διάστημα ένα μήνα αναμένεται να έχουν ικανοποιηθεί τα πρώτα αιτήματα, ενώ στο γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής θα ενταχθεί και η συγκεκριμένη διασταύρωση.

Αυτό είναι το κείμενο που συνυπογράφουν:

«Κ. Αντιδήμαρχε ΔΕ Ν.ΚΥΔΩΝΙΑΣ Δ.ΧΑΝΙΩΝ

Δια της παρούσας επιστολής σας γνωστοποιούμε,  ως μόνιμοι κάτοικοι αυτής της περιοχής,  ότι λάβαμε την απόφαση να προβούμε σε ενυπόγραφη επισήμανση–καταγγελία προκειμένου να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την επικινδυνότητα στην οποία  καθημερινά  εκτιθέμενα τόσο εμείς όσο και οι  εκατοντάδες   επισκέπτες  στο Χωριό μας, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ως χρηστές της Δημοτικής οδού ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ που βρίσκεται στην Άνω Αγία Μαρίνα.

Στην προαναφερόμενη οδό και ειδικότερα στην διασταύρωση αυτής με την οδό που οδηγεί στην Πλατεία της Αγίας Μαρίνας , λαμβάνουν χωρά τροχαία ατυχήματα, δυστυχώς σε εβδομαδιαία βάση, τα οποία πολλές φορές είναι με τραυματισμό των εμπλεκόμενων οδηγών.

Επειδή φρονούμε ότι δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα,ούτε να χαθεί η ζωή κάποιου συνανθρώπου μας -θυσιαζόμενη στον Μολώχ της ασφάλτου σας καλούμε ως καθ’ ύλην αρμόδιο, να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτελεσματική σήμανση της προαναφερθείσας οδού ,κατ’ αρχάς με την άμεση τοποθέτηση  πινακίδων ορίου ταχύτητας κατά μήκους της οδού και σε σημεία που θα είναι ορατά.

Κατά την άποψη μας κρίνεται σκόπιμη η τοποθέτηση παλλόμενου προειδοποιητικού (πορτοκαλί) σηματοδότη στην προαναφερθείσα διασταύρωση πλησίον των ήδη τοποθετημένων πινακίδων ΣΤΟΠ, ώστε να ειδοποιούνται οι οδηγοί για τον υψηλό κίνδυνο  και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την έλευση τους από το σημείο.

Επειδή  σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ.  1 του Ν. 3463/2006 ,η   αρμοδιότητα για τη σήμανση (κάθετη και οριζόντια) των οδών, ως ειδικότερη έκφανση της έννοιας «ρύθμισης της κυκλοφορίας»,  ανήκει κατά κύριο λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμο), τον όποιο εσείς επάξια  εκπροσωπείτε   ως αντιδήμαρχος , καθώς έχετε  αναλάβει  τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, ευελπιστούμε ότι θα ευαισθητοποιηθείτε,  όντας και σεις μόνιμος κάτοικος και καθημερινός χρήστης της εν λόγω οδού και θα δείξετε το άμεσο ενδιαφέρον σας ,για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος .

Αγία Μαρίνα 19/10/2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ/Δ-ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook