Χανιά | Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα των καταστηματαρχών

χανιά-στο-διοικητικό-πρωτοδικείο-τα-π-548961

Σήμερα συζητούνται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κατέθεσαν 100 καταστηματάρχες των Χανίων, ενάντια στον νέο κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους, του δήμου Χανίων.

Όπως είπε ο κ. Μανώλης Νικολούδης, συνήγορος των επιχειρήσεων σήμερα ζητήθηκε μια προσωρινή διαταγή για να μην εφαρμοστεί ο κανονισμός μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής και η σχετική προσφυγή.

‘Όπως είπε ο κ. Νικολούδης, αν εφαρμοστεί ο κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους, πολλές από τις επιχειρήσεις θα κλείσουν ή θα αναγκαστούν να απολύσουν προσωπικό και εκ της φύσεως τους δεν είναι βιώσιμες.

Ο συνήγορος των καταστηματαρχών είπε πως ετέθη επίσης στην πρόεδρο πως δεν είχε γίνει η διαβούλευση καθώς δεν  υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να συντονιστούν οι καταστηματάρχες και να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης είπε ότι το επιμελητήριο εκπροσώπησε τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους και σημείωσε πως «ζητάμε την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την πρόσβαση όλων στην Παλιά Πόλη. Επίσης ζητήσαμε την επιβίωση των επιχειρήσεων σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο.»

Είπε επίσης πως ο κανονισμός του 2011 ήταν ένας πολύ καλός κανονισμός και αυτό που χρειάζονταν ήταν επικαιροποίηση «και ζητάμε ανθρώπινα να ισχύσει ο προηγούμενος κανονισμός και να καταργηθεί ο νέος κανονισμός που είναι ισοπεδωτικός».

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου Εστίασης κας Άννας Σαματά που ανέφερε ότι οι Χανιώτες δεν γνωρίζουν πως υπάρχει και ο κανονισμός του 2011 για τον οποίο ζήτησε να εφαρμοστεί.

Η απόφαση αναμένεται αργά σήμερα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook