Χανιά | Στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών ο Δήμαρχος Σφακίων

χανιά-στο-γραφείο-του-υπουργού-εσωτερ-754013

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση είχαν οι Δήμαρχοι Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός , Αγίου Βασιλείου κ. Ιωάννης Ταταράκης και Αρχανών-Αστερουσιών κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Υπ. Εσωτερικών.

Κυριότερο στα θέματα ήταν η νέα νομοθεσία «Κλεισθένης Ι» όπου τέθηκαν σχετικοί

προβληματισμοί.

Ο Δήμαρχος Σφακίων αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, κυρίως στις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ειδικότερα στην τεχνική υπηρεσία όπου υπάρχει αδυναμία επάρκειας και υλοποίησης σε έργα των μελετών και των χρηματοδοτήσεων που έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα. Επίσης στην αδυναμία διοικητικής υποστήριξης από συναρμόδιες υπηρεσίες και στις γραφειοκρατικές και οικονομικές δυσπραγίες που καλείτε να αντιμετωπίσει.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα στήριξης των δήμων με ελλείψεις προσωπικού, στα προαναφερόμενα θέματα και αντιμετώπισης των προβλημάτων με την στελέχωση τους με ανάλογη αναπροσαρμογή των ΚΑΠ για τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια ο κ. Ζερβός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στη ΜΟΔ όπου συζήτησε την παροχή κατευθυντηρίων γραμμών, στήριξη, μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων του δήμου και ειδικότερα οδικών έργων περιοχής Μασχάλης Αγίας Ρουμέλης και Λύκου – Φοίνικα της Τ.Κ. Ανωπόλεως.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook