Χανιά | Στο έλεος του Θεού οι Σύροι πρόσφυγες | Σε απόγνωση ο ξενοδόχος που τους φιλοξενεί

χανιά-στο-έλεος-του-θεού-οι-σύροι-πρόσ-161482

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο οποίο στεγάζονται εδώ και τέσσερις μήνες οι 140 Σύροι πρόσφυγες που η μοίρα τους έριξε στα Χανιά.

Οι 140 μετανάστες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, που έχουν ουσιαστικά εγκλωβιστεί στα Χανιά καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης τους κάπου αλλού, φιλοξενούνται όλο αυτό το διάστημα στο ξενοδοχείο Έλενα στη Νέα Χώρα ιδιοκτησίας του κ. Μανώλη Βολικάκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτον κ. Βολικάκη οι τοπικές αρχές είχαν δώσει αρχικά τη διαβεβαίωση και όταν αναζητούσαν  χώρο  για την παραμονή των  μεταναστών πως θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο του για τρείς ή τέσσερις ημέρες.

Παρόλα αυτά κι ενώ διανύουμε τον Αύγουστο ακόμα οι 140 Σύροι παραμένουν στο ξενοδοχείο στη Νέα Χώρα, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί λύση για τη μεταφορά τους γεγονός το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο και την επιχείρηση του, όπως είπε ο κ. Βολικάκης στον SUPERFM 89.6.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου σημείωσε επίσης πως τόσο η Αντιπεριφέρεια στα Χανιά δια στόματος του κ. Βουλγαράκη όσο και η Περιφέρεια Κρήτης και ο ίδιος ο κ. Αρναουτακης τον ειχαν διαβεβαιώσει προεκλογικά πως το πρόβλημα της μεταφορά των προσφύγων θα αντιμετωπισθεί χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει το παραμικρό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜάλιστα ο κ. Βολικάκης είπε στον SUPERFM 89.6 πως τόσο ο ίδιος όσο και οι 140 μετανάστες έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους και από την πολιτεία δεν υπάρχει καμία μέριμνα ακόμα και για τις καθημερινές ανάγκες για τη σίτιση τους.

Επισημαίνει επίσης πως ο ίδιος αντιμετωπίζει τεράστιο επαγγελματικό πρόβλημα, καθώς οι διάφοροι τουρ οπερέιτορ με τους οποίους συνεργάζεται τον απειλούν με νομικές κυρώσεις, ενώ σοβαρές είναι και οι ζημιές που έχουν προκληθεί το και στο ίδιο το ξενοδοχείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο όλο θέμα πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς αύριο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανιών με πρωτοβουλία του Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πρωτοβουλία των Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος» κ. Γιάννη Σαρρή.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook