Χανιά | Στους εκπαιδευτικούς ρίχνει τις ευθύνες για τις ελλείψεις στα σχολεία ο Λοβέρδος

χανιά-στους-εκπαιδευτικούς-ρίχνει-τι-181537

sxoleio-660_14Μετά την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου στην με ΑΠ 2090/31-10-2014 αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών και διδακτικού προσωπικού σχολικών μονάδων Δήμου Κισσάμου», δίδεται στη δημοσιότητα και η απάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης κατέθεσε έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων στην οποία ανήκει το 5ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου, έχουν προσληφθεί 47 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ71- Δασκάλων ΕΑΕ και ΠΕ70.50 – Δασκάλων ΕΑΕ, καθώς και του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, 10 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ61-Νηπιαγωγών ΕΑΕ και ΠΕ60.50- Νηπιαγωγών ΕΑΕ, 1 κλάδου ΠΕ11.01-Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ και 1 κλάδου ΠΕ16.01.50-Μουσικής ΕΑΕ.

Επισημαίνεται ότι, πολλές φορές, μερικοί από τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές δεν εμφανίζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις περιοχές που προσλήφθηκαν ή αναλαμβάνουν και παραιτούνται, με συνέπεια την αδυναμία της κανονικής λειτουργίας των σχολείων μέχρι να προσληφθούν άλλοι υποψήφιοι για την αντικατάστασή τους δεδομένου ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό κενό μεταφέρεται σε επόμενη φάση αναπληρωτών.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι η διαχείριση/διάθεση του διδακτικού προσωπικού και ειδικότερα η τοποθέτησή του σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες επαφίεται στην αρμοδιότητα των οικείων Δ/νσεων Εκπ/σης, τα αρμόδια όργανα των οποίων οφείλουν, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των υφιστάμενων σχετικών ελλείψεων αρμοδιότητάς τους και, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του συνόλου αυτών, να αξιολογούν την αναγκαιότητα πλήρωσης του καθενός.

Η μέριμνα για τη συντήρηση, επισκευή, βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων (άρθρο 75 παρ. 1 τομέας στ’ του Ν. 3463/2006, ΦΕΚ 114/Α’, άρθρο 94 παρ. 4 του Ν. 3852/2010. ΦΕΚ 87/Α’).

Στο πλαίσιο του άρθρου 132 του Ν. 4199/2013, ΦΕΚ 216/Α’, δράσεις για βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών της σχολικής στέγης υλοποιεί και η Εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» μέσω πιστώσεων εγγεγραμμένων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καθώς και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων…»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook