Χανιά | Στους Αγίους Αναργύρους το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κύκκου | Πρόγραμμα

χανιά-στους-αγίους-αναργύρους-το-αντί-706195

Το Πιστό Αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Κύπρου, θα υποδεχθεί για πρώτη φορά η Κρήτη και συγκεκριμένα τα όμορφα Χανιά μας.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερες τιμές, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. τον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων, όπου θα εναποτεθεί για προσκύνημα των πιστών & θα παραμείνει πλέον μόνιμα ως προστάτιδα των απανταχού Κυπρίων αδελφών ημών στην νήσω ταύτη & την πόλη των Χανίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

6:00 μ.μ. Υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου επί της οδού Ι. Δασκαλογιάννη (1ον Γυμνάσιο) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ Δαμασκηνό, τις Αρχές και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα,      και στην συνέχεια πομπή προς τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Χανίων.

6:30 μ.μ. Επίσημη Δοξολογία για την έλευση της Θαυματουργής Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου.

7:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

9:00 μ.μ. Ἡ Ἱερά Παράκλησις καί ὁ Ἁγιασμός του Μηνός Ιουλίου.

10:30 μ.μ. Θα τελεσθῆ Βραδυνή Θεία Λειτουργία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 π.μ Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

6:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχ. Αγαθόνικο Κυκκώτη, Έφορο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, με θέμα: «Η Θαυματουργός εικόνα της Ελεούσης της Ιεράς Μονής Κύκκου».

ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

6:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας                                                            

7:30 μ.μ. Στην συνέχεια ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως μας (Αντωνίου Γιάνναρη 2) από τον Έφορο της Ιεράς Βασιλικής Μονής του Κύκκου, Αρχιμανδίτη π. Αγαθόνικο Κυκκώτη με θέμα: «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο».

ΤΡΙΤΗ 03 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

7:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

8:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, όπου θα ψάλλει ο βυζαντινός χορός του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Χανίων & θα ιερουργήσει ο  Επιστάτης της Ιεράς Μονής Καρυδίου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιερεμίας Χλιαράς.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ

6:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας.                                                                                   

7:00 μ.μ. Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 07 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6:00 μ.μ. Εσπερινός του Σαββάτου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 08 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 π.μ. Όρθρος και η Κυριακή Θεία Λειτουργία.

10:00 π.μ. Δέησις για την εναποθέτηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου    στο προσκυνητάρι της στον Ιερό Ναό μας, όπου θα τεθησαύρησται πλέον μόνιμα           ως προστάτιδα των απανταχού Κυπρίων αδελφών ημών εν τη Κρήτη  & των κατοικούντων στην πόλη των Χανίων.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook