Χανιά | Στον Αντιπεριφερειάρχη ο πρέσβης του Καναδά

χανιά-στον-αντιπεριφερειάρχη-ο-πρέσβ-499353

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ο  Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, κ. Keith Morrill (Κιθ Μόριλ).

Σκοπός της επίσκεψης του Πρέσβη, όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι η ανάπτυξη επαφών στον τουριστικό και εμπορικό τομέα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί πάντα προσφιλή χώρα για τους Καναδούς επενδυτές. Όπως επισήμανε ο κ. Μόριλ, ο αριθμός των επενδυτών του Καναδά στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί, μετά από τη χθεσινή ψήφιση, στην Ευρωβουλή, συμφωνίας μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, δηλαδή εντός των επόμενων εβδομάδων, και η οποία διευρύνει το πλαίσιο διεξαγωγής του εμπορίου της χώρας του προς την Ευρώπη, και συνεπώς προς την Ελλάδα. Το «άνοιγμα» αυτό του Καναδά προς την Ευρώπη, θα επηρεάσει θετικά την Οικονομία όλων των συνεργαζόμενων χωρών, τόνισε ο Πρέσβης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτήν την θετική εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα είναι πράγματι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές στον τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης προϊόντων, και ειδικά για την Κρήτη, που διακρίνεται για τα ιδιαίτερα προϊόντα της.

Η συζήτηση στράφηκε επίσης και σε άλλα θέματα, όπως οι μετακινήσεις πληθυσμών εντός, εκτός, και προς την Ελλάδα, και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στη χώρα μας. Σε ερώτηση του Πρέσβη όσο αφορά στο Αεροδρόμιο των Χανίων, ο  κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή, όπου ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της. Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε επίσης ότι λόγω της σχετικά πρόσφατης τουριστικής ανάπτυξης των Χανίων, οι επενδύσεις γίνονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, και έτσι ο τόπος δεν έχει χάσει τα φυσικά και πολιτιστικά του χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών στο νησί μας, ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί ο αυξανόμενος αριθμός ξένων επισκεπτών που αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Βουλγαράκη για τις επόμενες προγραμματισμένες επαφές του, οι οποίες περιλαμβάνουν και συνάντηση με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλη Διγαλάκη. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για το σπουδαίο ερευνητικό έργο και επιστημονικό δυναμικό του Πολυτεχνείου Κρήτης, που έγιναν η αιτία να ιδρυθεί σημαντική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών στα Χανιά, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία μέρα με τη μέρα.

Τέλος ο Πρέσβης δήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί ξανά την πόλη μας τόσο για επαφές επαγγελματικού ενδιαφέροντος όσο και για διακοπές. Ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή διαμονή στο νησί μας και του προσέφερε ως δώρο υλικό προβολής της Κρήτης, καθώς και τόμο με επιλεγμένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, στη γαλλική γλώσσα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook