Χανιά | Στον αέρα 70 εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ | Συμβασιούχους με ασφαλιστικά μέτρα βάζει στο μάτι η κυβέρνηση

χανιά-στον-αέρα-70-εργαζόμενοι-της-δεδι-25541

dedisa anakyklosi
Στον αέρα βρίσκονται οι συμβασιούχοι υπάλληλοι οι οποίοι που με ασφαλιστικά μέτρα των δικαστηρίων παραμένουν στην εργασία τους.

Αυτούς τους Υπάλληλους έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση, στοχεύοντας στην απόλυση τους, καθώς με σχετικό έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά τα στοιχεία για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις των συμβασιούχων προκειμένου  να καταλήξει στο περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, που σε κάθε περίπτωση θα προβλέπει την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να γίνονται σύντομα οι δίκες των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Ένα τέτοιο έγγραφο έφθασε και στις 26 Ιουνίου στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων όπου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpa.gr ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Βασίλης Κστρινάκης ζητείτο απάντηση μέχρι και τις 28 του μήνα για τον αριθμό των που είναι με προσωρινή διαταγή – ασφαλιστικά μέτρα -στην υπηρεσία.

Ο αριθμός των εργαζομένων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και εργάζονται στην ΔΕΔΙΣΑ είναι περίπου στους 70.

Όπως είπε ο κ. Καστρινάκης η ΔΕΔΙΣΑ ως επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με την  κεντρική διοίκηση καθώς τα οικονομικά της στοιχεία δεν είτε θετικά είτε αρνητικά δεν επηρεάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα ο πρόεδρος της επιχείρησης είπε πως είναι ακατανόητο να επιχαρούν να διαλύσουν μια επιχείρηση που είναι η κορυφαία στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και η οποία δεν επιβαρύνει τι κρατικό ταμείο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, σήμερα στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές παραμένουν περίπου 6.000 συμβασιούχοι, από τους οποίους οι περισσότεροι απασχολούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

One thought on “Χανιά | Στον αέρα 70 εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ | Συμβασιούχους με ασφαλιστικά μέτρα βάζει στο μάτι η κυβέρνηση

  1. EIΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΕΙΔΕΣ Ν.Δ.? ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠAIΡΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.?…ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ?ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ?ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…..ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟΙ ΠOY EINAI ΣΕ ΕΚΤΕΛΟΥΝ…..ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ….ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook