Χανιά | Στον «αέρα» τα Βενιζέλεια | Καμία ανταπόκριση από πολιτεία, δήμο και περιφέρεια

χανιά-στον-αέρα-τα-βενιζέλεια-καμί-359822

Στον «αέρα» βρίσκονται τα φετινά Βενιζέλεια καθώς όπως γίνεται γνωστό με σχετική ανακοίνωση του του Α.Ο.Κύδων, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά ανταπόκριση για επιχορήγηση των αγώνων είτε από την πολιτεία, είτε από την Περιφέρεια ή τον δήμο Χανίων.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο Δήμος Χανίων δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο σχετικό μας αίτημα για φέτος (ενώ ακόμη αναμένουμε την περσινή οικονομική βοήθεια που είχε ψηφιστεί στο Δημοτικό συμβούλιο, είχε αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά δεν εκταμιεύθηκε ποτέ, χωρίς καμία ευθύνη του συλλόγου μας για αυτό).

Η Περιφέρεια Κρήτης, που είχε στηρίξει αποφασιστικά τους αγώνες το 2014 και 2015, ενέκρινε μόλις 5000 ευρώ για την φετινή διοργάνωση.»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα φετινά Βενιζέλεια στίβου έχουν προγραμματισθεί φέτος για τις 4 Ιουνίου. Θα είναι η 68η επέτειος των αγώνων, που έχουν προβάλει επί δεκαετίες τα Χανιά παγκόσμια και έχουν τιμήσει το όνομα του Ελευθέριου Βενιζέλου, με αγώνες στίβου κορυφαίου επιπέδου.

Τα Βενιζέλεια στίβου απέκτησαν διεθνή χαρακτήρα μετά το 1981 και με την στήριξη της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, αναδείχθηκαν η κορυφαία διοργάνωση ανοιχτού στίβου ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά μίτινγκ τόσο το 2000 όσο και το 2006.

Η προσφορά των αγώνων στα Χανιά και την Κρήτη δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς όμως φέτος  η ανταπόκριση από τους φορείς δεν είναι αυτή που αναμέναμε.

Η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, στο αίτημά μας για επιχορήγηση των αγώνων.

Ο Δήμος Χανίων δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο σχετικό μας αίτημα για φέτος (ενώ ακόμη αναμένουμε την περσινή οικονομική βοήθεια που είχε ψηφιστεί στο Δημοτικό συμβούλιο, είχε αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά δεν εκταμιεύθηκε ποτέ, χωρίς καμία ευθύνη του συλλόγου μας για αυτό).

Η Περιφέρεια Κρήτης, που είχε στηρίξει αποφασιστικά τους αγώνες το 2014 και 2015, ενέκρινε μόλις 5000 ευρώ για την φετινή διοργάνωση.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Κύδων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη για να του επισημάνει ότι δεν είναι δυνατόν  μία διοργάνωση σαν τα Βενιζέλεια στίβου να επιχορηγείται με 5000 ευρώ και άλλη διοργάνωση στίβου της πόλης μας να επιχορηγείται από Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με 14.150 ευρώ! Του ζήτησε να προσπαθήσει να αυξηθεί η βοήθεια των αγώνων των Βενιζελείων, σύμφωνα με την ιστορική τους προσφορά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης των αγώνων, οι οποίοι, σημειωτέον, δεν διεξήχθησαν μόνο την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες εκδηλώσεις και επαφές προς την Πολιτεία και τους φορείς για να σωθούν οι αγώνες, που βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο, γιατί κάποιοι επιλέγουν να μην θυμούνται τι συμβολίζουν και τι έχουν προσφέρει τα Βενιζέλεια στίβου, στον τόπο  και την νεολαία μας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook